Demostraţii de luptă cavalereşti şi secvenţe din scenarii istorice, la Serbările Bistriţei Medievale - GALERIE FOTO

Demostraţii de luptă cavalereşti, secvenţe din scenariile istorice ale Bistriţei Medievale şi un joc de lumini laser cu imagini spectaculoase în care se vor regăsi aspecte specifice burgului bistriţean au loc la cea de-a zecea ediţie a Serbărilor Bistriţei Medievale.

Urmărește
195 afișări
Imaginea articolului Demostraţii de luptă cavalereşti şi secvenţe din scenarii istorice, la Serbările Bistriţei Medievale - GALERIE FOTO

Demostraţii de luptă cavalereşti şi secvenţe din scenarii istorice, la Serbările Bistriţei Medievale - GALERIE FOTO

GALERIE FOTO

A zecea ediţie a Serbărilor Bistriţei Medievale se desfăşoară în perioada 24-26 iunie în centrul istoric al Bistriţei, eveniment care îşi propune să reînvie atmosfera medievală şi la care sunt aşteptaţi să participe mii de oameni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Serbările Bistriţei Medievale îşi propun, pe lângă organizarea diverselor evenimente, de la întreceri cavalereşti, dansuri medievale, târguri, parade şi concerte de muzică medievală, să scoată la lumină şi poveşti uitate din istoria oraşului.

Ediţia 2016 s-a deschis vineri seara cu lasarea celui mai nou album al trupei germane "Farfarellor" - "ZeitZone". Evenimentul a avut loc vineri la Centrul German (Casa Argintarului), liderii trupei, Mani Neumann (vioară) şi Ulli Brand (chitară) susţinând şi un minirecital, în avanpremiera concertului care va avea loc sâmbătă, începând cu ora 21.15, pe scena mare a oraşului, în cadrul celei de-a zecea ediţii a Serbărilor Bistriţei Medievale.

Seara a continuat cu o serie de demostraţii de luptă cavalereşti, urmate un concert susţinut de formaţia de muzică medievală "Bordo Şarkany" din Ungaria şi de animaţii ale trupei de dansuri medievale "Nosa" şi animaţii cu foc ale trupei "Sirius".

Tot începând de vineri seară, pe pietonalul Liviu Rebreanu, artizani şi comercianţi din întreaga ţară au expus podoabe, bijuterii, obiecte din piatră, fier, ceramică sau oase şi coarne de cerb, obiecte de îmbrăcăminte, ceramică, tablouri lucrate manual, lavandă şi aranjamente florale, dar şi lumânări parfumate şi dulciuri.

"Vizitatori târgului sunt invitaţi să urmărească demonstraţiile de îndemânare de la atelierele de olărit şi sculptură în lemn, ca şi atelierele de pictură pe ceramică, pictură pe scuturi şi pe cele de quilling (modelaje de hârtie). Cei care vor să se iniţieze în aceste domenii se pot înscrie la minicursurile de îndemânare chiar la faţa locului”, a declarat, corespondetntului MEDIAFAX, preşedintele executiv al Asociaţiei Culturale Bistriţa Medievală, Florin Săsărman.

În cele trei zile de sărbătoare, animaţia cavalerească va fi asigurată de către Paladinii de Terra Medies, Ordinul Cavalerilor Lup şi Străjerii Cetăţii Bistriţa, care vor susţine secvenţe din scenariile istorice ale Bistriţei Medievale. Inivtaţi special sunt şi cei de la "Curtea comedianţilor", care vor susţine secvenţele sale de teatru medieval stradal interactiv.

"Scenariile de teatru stradal vor aduce în faţa spectatorilor intrigi spectaculoase, care vor reliefa aspecte din viaţa burgurilor medievale transilvănene: <Domniţa cea frumoasă şi soacra cea rea> este scenariul de sâmbătă, iar duminică vom avea aventurile unui <der schmecker> cu oltenii”, a spus Florin Săsărman.

Parada Medievală se va desfăşura sâmbătă, începând cu ora 18.00 în centrul oraşului, seara fiind rezervată concertelor de muzică medievală şi animaţiilor cu foc susţinute de "Bordo Sarkany", "Farfarellor" şi "Fire Dream" – "Vis de foc”.

"Una dintre atracţiile maxime ale ediţiei din acest an a Serbărilor Bistriţei Medievale o reprezintă proiecţia video mapping 3D ce se va desfăşura duminică, în jurul orei 22.30, pe faţada clădirii fostului Tribunal, de pe strada Liviu Rebreanu. Va fi un joc de lumini laser cu imagini extrem de spectaculoase, în care se vor regăsi imagini specifice burgului bistriţean, ca şi secvenţe din ediţii anterioare ale festivalului”, a mai spus Florin Săsărman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici