Deschiderea Universităţii Vârstei a 3-a din Cluj: Cel mai în vârstă student are 93 de ani, iar un curs va fi susţinut de primarul Emil Boc - FOTO

Un bărbat de 93 de ani este decanul de vârstă al studenţilor înscrişi la „Universitatea Vârstei a 3-a” a cărei deschidere festivă a avut loc, luni, la Cluj. Cursul inaugural a fost susţinut de primarul Emil Boc, acesta fiind şi conferenţiar universitar.

Urmărește
337 afișări
Imaginea articolului Deschiderea Universităţii Vârstei a 3-a din Cluj: Cel mai în vârstă student are 93 de ani, iar un curs va fi susţinut de primarul Emil Boc - FOTO

Deschiderea Universităţii Vârstei a 3-a din Cluj: Un student de 93 de ani, iar un curs va fi susţinut de Emil Boc - FOTO

Primarul Clujului, care este şi conferenţiar universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB), le-a transmis vârstnicilor că democraţia este ca mersul pe bicicletă, trebuie exersată în fiecare zi pentru a o putea menţine şi a o putea apăra.

„Fără studenţi, nicio universitate nu poate exista şi le-am mulţumit seniorilor Clujului că au optat pentru această <Universitate a Vârstei a 3-a>, fiind pentru mine este o onoare şi o plăcere să fiu la cursul inaugural. Le-am transmis cursanţilor că democraţia este ca mersul pe bicicletă, trebuie exersată în fiecare zi pentru a o putea menţine şi a o putea apăra. Le-am spus, de asemenea, că democraţia nu este perfectă, aşa cum spunea Churchill, fiind cea mai proastă formă de guvernământ cu excepţia tuturor celorlalte, iar pentru a apăra libertatea, egalitatea, dreptatea şi viaţa noastră, trebuie să apărăm principille democraţiei. Democraţia nu este în ADN-ul fiinţei umane, iar pentru democraţie avem nevoie de o societate civilă puternică, astfel încât guvernanţii să ştie că, în mâinile lor, Constituţia nu este o simplă barieră de hârtie”, a spus Boc.

Decanul de vârstă al studenţilor prezenţi, Emil Tătaru, care are aproape 93 de ani, a spus că în oraş s-au făcut foarte multe lucruri pentru vârstnici, iar o astfel de universitate le este foarte utilă acestora.

decanul de varsta

Prorectorul cu cercetarea al UBB, Daniel David, a declarat la rândul său că astfel de activităţi, cum este Universiatea vârstei a 3-a, contribuie la creşterea calităţii vieţii.

„La UBB, încă de acum 100 de ani, profesorii mergeau prin Transilvaia şi ţineau conferinţe despre ultimele noutăţi apărute în domeniile ştiinţei”, a declarat David.

„Universitatea Vârstei a 3-a” este un proiect care se adresează vârstnicilor şi doreşte să contribuie la formarea continuă, incluziunea şi menţinerea activităţii acestora.

Pentru anul 2019-2020 proiectul este organizat de către Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală a Primăriei Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociaţia EduNation şi Fundaţia UBB, iar beneficiari vor fi 80 de seniori de la două centre de zi pentru vârstnici din municipiu care s-au înscris în acest proiect.

Vârstnicii vor participa la cursuri gratuite de o oră şi jumătate de psihologie, sănătare, administraţie publică sau drept, care se vor organiza în cele două centre de zi, în două module, de câte 7 săptâmâni.

La final, cursanţii vor primi diplome de absolvire a „Universităţii Vârstei a 3-a”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici