- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (13.05.2017, 06:00)
- Adriana Mit
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Diagnosticarea cancerului, mai precisă datorită unui proiect în valoare de 12 milioane euro
Diagnosticarea cancerului va putea fi făcută mai precis, iar planul de tratament va fi mai eficient odată cu implementarea, în Timişoara, a unui proiect transfrontalier, între România şi Serbia, care are un buget de 12 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
1004 afișări
Diagnosticarea cancerului, mai precisă datorită unui proiect în valoare de 12 milioane euro
Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului (Oncogen) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a câştigat un proiect transfrontalier România – Serbia, cu un buget de 12 milioane de euro, care are ca obiectiv perfecţionarea diagnosticului şi planului terapeutic în tumorile maligne.
Trei milioane de euro sunt alocaţi centrului Oncogen, plus alţi 2,5 milioane de euro Spitalului Judeţean Reşiţa, iar restul banilor revin mai multor spitale din regiunea Vojvodina, Serbia. Medicii timişoreni spun că şi-au propus ca în următoarele 42 de luni, pe perioada desfăşurării proiectului, să pună un diagnostic mai precis pacienţilor cu cancer.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Franța și UK aprobă Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază lungă, în urma deciziei lui Biden. Putin a amenințat că utilizarea acestor arme ar atrage NATO în război cu Rusia
-
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
„Ne propunem să facem un diagnostic foarte bun al pacienţilor cu cancer. Asta va însemna că probele pacienţilor cu cancer cărora ne adresăm vor fi trimise la Oncogen, unde vor fi efectuate proceduri de medicină de precizie, secvenţiere. Vor veni toate probele aici, noi le vom face acest diagnostic de precizie, urmând ca pe baza acestui diagnostic să se elaboreze şi planul terapeutic. De asemenea, noi ne-am propus să concepem, împreună cu anumite companii care se ocupă cu crearea de astfel de lucruri, un soft de integrare a tuturor datelor referitoare la pacientul respectiv, care să includă toate informaţiile, de la anatomie patologică, de la clinică, de la ceea ce facem noi, diagnostic de precizie, soft-ul acesta să integreze toţi parametrii despre pacient şi să elaboreze planul terapeutic”, a explicat, vineri, Florina Bojin, medic cercetător în cadrul Oncogen.
Florina Bojin a precizat că iniţiativa realizării unui astfel de software este unică în România, deşi în străinătate “se face acest lucru de mult timp”.
Beneficiarii proiectului vor fi toţi pacienţii din vestul ţării care se adresează unităţilor medicale şi sunt diagnosticaţi cu cancer. De asemenea, în cadrul proiectului, angajaţi din 15 spitale din România şi din Serbia vor fi trimişi la cursuri în străinătate, asta pentru că vor fi achiziţionate şi o serie de echipamente specifice pentru diagnostic personalizat în cancer, prin secvenţiere.
„Beneficiarii proiectului sunt toţi pacienţii care ar putea să beneficieze de îngrijiri medicale în cadrul a 15 spitale, din Serbia vor fi 12 spitale implicate. Va beneficia, în cazul în care are o astfel de afecţiune malignă, populaţia care locuieşte în această zonă, în jur de două milioane de locuitori. Personalul din sănătate va beneficia de instructaj pentru aparatura care va veni, de traininguri în străinătate, astfel încât să fie foarte bine pregătit în utilizarea aparatelor şi în generarea diagnosticului de precizie”, a explicat medicul Florina Bojin.
La finalul proiectului, cercetătorii şi-au propus să ia legătura cu autorităţile pentru a le informa asupra faptului că un diagnostic precis reduce costurile tratamentului bolnavilor cu cancer.
„Ultimul pas este să aducem la cunoştinţa autorităţilor superioare faptul că un astfel de plan de diagnostic de tratament ar putea duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor şi la reducerea costurilor care sunt pentru cancer. Ar investi mai puţin dacă ar vrea să asigure o parte din aceste analize pe schema de coplată, decât să diagnosticheze mai puţin precis şi să cheltuiască mai mult pe tratament”, a precizat Florina Bojin.
Centrul Oncogen a fost construit şi dotat în perioada 2010 – 2015, printr-o investiţie de 12 milioane de euro, majoritatea fiind bani europeni. Centrul dispune de facilităţi de ultimă generaţie pentru cercetarea în domeniul terapiilor avansate. În cadrul Oncogen lucrează 40 de specialişti, printre care şi cercetători din străinătate.
Citeşte şi: Primăria Capitalei, despre AMENDA aplicată Gabrielei Firea: Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă
Citeşte şi: Pavel Năstase, ministrul Educaţiei: Urmează să facem metodologiile pentru evaluarea universităţilor şi a şcolilor doctorale
Citește pe alephnews.ro: Reacția lui Zelenski, după ce SUA a permis Ucrainei să atace cu ATACMS în interiorul Rusiei: „Rachetele vor vorbi de la sine”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:15
NEWS ALERT Joe Biden permite Ucrainei să folosească rachetele americane cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei / Unde ar putea lovi Ucraina / Le Figaro: Undă verde pentru Ucraina şi din partea Franţei şi Marii Britanii
-
ieri, 22:09
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace