Directorul SRI are doi adjuncţi noi, Romeo Cristian Bizadea şi Adrian Ciocîrlan. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretele privind numirea în funcţia de adjunct al directorului SRI a colonelului Romeo Cristian Bizadea şi a generalului de brigadă cu o stea Adrian Ciocîrlan începând din 1 august.

Urmărește
10269 afișări
Imaginea articolului Directorul SRI are doi adjuncţi noi, Romeo Cristian Bizadea şi Adrian Ciocîrlan. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire

Directorul SRI are doi adjuncţi noi, Romeo Cristian Bizadea şi Adrian Ciocîrlan. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire

Preşedintele a semant şi un decret prin care generalul locotenent cu trei stele Ioan Grosu a fost eliberat din funcţia de adjunct al directorului SRI şi un alt decret prin care acesta a fost înaintat în gradul de general-locotenent cu trei stele la trecerea în rezervă, tot din 1 august, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, Iohannis a semant alte decrete prin care sunt trecuţi în rezervă de la începutul lunii viitoare patru generali de brigadă cu o stea din Serviciul Român de Informaţii, Florea Ciobanu, Vicenţiu Mangra, Adrian Popescu şi Gheorghe Puiu.

Cei doi adjuncţi îşi vor prelua atribuţiile începând cu data de 1 august 2016.

"Generalul de brigadă Adrian Ciocîrlan, anterior numirii, până în anul 2010, a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul Direcţiei Generale Contraspionaj. În perioada 2010-2013, a fost şeful Direcţiei de Informaţii a Municipiului Bucureşti. Între 2013-2016, a condus Direcţia Generală Apararea Constituţiei. În anul 2015 i-a fost acordat gradul de general de brigadă", informează Serviciul Român de Informaţii printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Adrian Ciocârlan a participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil contraspionaj, în cooperare cu parteneri externi ai SRI. A absolvit cursuri de pregătire în domeniul intelligence şi studii de securitate desfăşurate în ţară şi străinătate.

Ciocârlan s-a născut la 25 mai 1974, în Bucureşti şi a urmat cursurile Facultăţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul", pe care le-a absolvit în anul 1996.

În ceea ce îl priveşte pe colonelul Cristian Bizadea, anterior numirii, acesta a ocupat poziţia de şef al Cabinetului Directorului SRI.

"De la angajarea în Serviciu, în anul 2001, a deţinut diferite funcţii în Direcţia Generală Contraspionaj: locţiitor al şefului Direcţiei, şef de departamente de analiză, operaţiuni şi planificare. În această calitate, a participat la operaţiuni derulate în cooperare cu parteneri interni şi externi ai SRI. În anul 2013 a obţinut titlul de doctor în sociologie la Universitatea Bucureşti, cu teza intitulată "Orientul Mijlociu Extins; o perspectivă demopolitică"", precizează SRI.

Bizadea s-a născut în anul 1976, în Bucureşti. Este lector universitar şi a predat cursuri de analiză a informaţiilor şi analiză de risc la Universitatea Bucureşti şi la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul". Este licenţiat în drept al Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu şi are un master în comunicare şi relaţii publice, obţinut la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

"De asemenea, la nivelul de comandă a structurilor operative ale Serviciului au avut loc noi numiri, acestea făcând parte din procesul de transformare instituţională asumat de directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul Eduard Hellvig", mai anunţă SRI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici