- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.04.2015, 15:19)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DNA cere Senatului înscrisurile privind cereri de arestare preventivă a senatorilor în 2014 şi 2015. RĂSPUNSUL Senatului
Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut preşedintelui Senatului, prin două cereri, toate înscrisurile întocmite de această Cameră, privind urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie, în 2014 şi 2015, o altă cerere vizând documentele în cazul senatorului Dan Şova.
Urmărește
2595 afișări
DNA cere Senatului înscrisurile privind cereri de arestare preventivă a senatorilor în 2014 şi 2015 (Imagine: Mediafax Foto / Liviu Adascaliţei)
Prima cerere adresată Senatului vine din partea Ministerului Pubic, Parchetul de pe lângă ÎCCJ, Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie şi este adresată preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, având data de 14 aprilie 2015.
Cererea a fost înregistrată la Biroul Permanent al Senatului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
În document se menţionează: ”În vederea documentării dosarului cu nr 122/P2012 ( dosarul senatorului Dan Şova, nr), vă solicităm să ne comunicaţi, în cel mai scurt timp, toate înscrisurile întocmite de Senatul României, în anii 2014 şi 2015, ca urmare a cererilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie în perioada 2014-2015.
O altă cerere solicită Senatului să comunice, în cel mai scurt timp, toate înscrisurile întocmite de Senatul României, ca urmare a cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, din data de 13.03.2015, adresată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul nr. 122/2012.
Cea de-a doua cerere este trimisă cu data de 9 aprilie şi este semnată, de asemenea, de procurorul şef de secţie Constantin Claudiu Dumitrescu şi de procurorul Uncheşelu Jean.
Citeşte şi:
CC răspunde sesizărilor în cazul Şova: Există un conflict juridic de natură constituţională între PICCJ şi Senat. În cazul sesizării lui Iohannis nu există conflict
Senatul răspunde la cererile DNA: Ministrul Justiţiei, sesizat că nu s-au respectat procedurile
Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că s-a decis sesizarea ministrului Justiţiei, pentru că nu s-au respectat regulile procedurale, în cazul cererilor DNA trimise Senatului, pentru punerea la dispoziţie a tuturor documentelor în cazul Şova, dar că pe fond nu există reţinere în acest sens.
Preşedintele Senatului a arătat că, în urma analizei conducerii Senatului, s-a ajuns la concluzia că cererile din partea DNA nu respectă regulile procedurale privind relaţiile instituţionale între Senat şi Justiţie, pentru că sunt semnate de procurorul DNA şi nu de către Ministerul Justiţiei.
”Decizia Biroului Permanent este axată pe două elemente, pe elementul de fond şi pe elementul de formă”, a spus Tăriceanu, precizând că, pe problema de fond nu există niciun fel de reţinere din partea Senatului.
”Sunt decizii şi documente pubice, ele vor fi transmise imediat ce comunicarea va fi făcută conform regulilor instituţionale care trebuie să funcţioneze între Senat, respectiv Parlament, şi Justiţie, a afirmat preşedintele Senatului.
Călin Popescu Tăriceanu a explicat că cererea trebuie să fie adresată de Ministerul Justiţiei, de ministru, care urmare a solicitării făcute de Parchet, de DNA, aşa cum s-a procedat şi în alte cazuri.
”Biroul Permanent a hotărât să sesizăm ministrul Justiţiei, căruia să îi solicităm ca adresarea să se facă conform regulilor procedurale”, a menţionat Călin Popescu Tăriceanu, adăugând: ”Pe fond, solicitarea este fără îndoială în atenţia Senatului şi i se va da curs de îndată ce vor fi sesizaţi procedural corect”.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe