- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (11.08.2017, 15:30)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DOSARUL evaziunii de la ferma de porci din Teleorman: 60 de persoane audiate, pentru niciuna nu s-a cerut arestarea/ Avocatul lui Ilie Dragne: Dosarul a pornit de la un denunţ al unui inculpat
Procurorii au audiat 60 de persoane, în calitate de martori sau suspecţi, iar mai apoi au dispus reţinerea a nouă dintre ei, însă, anchetatorii au stabilit, ulterior, că nu este necesar să ceară arestarea lor, în dosarul în care societatea care deţine ferma Salcie este vizată pentru evaziune.
Urmărește
1960 afișări
Avocatul lui Ilie Dragne: Dosarul privind ferma de porci a pornit de la un denunţ al unui inculpat cu dosar la Curtea de Apel Ploieşti
Opt persoane, între care şi administratorului fermei de porci din Teleorman, Ilie Dragne, sunt cercetate sub control judiciar, iar faţă de cel de-al nouălea suspect din dosar s-a decis cercetarea în libertate, conform Parchetului General.
„În cursul zilei de joi au fost audiate 60 de persoane având calitatea de suspect sau martor. Dintre acestea au fost reţinute nouă persoane, faţă de opt fiind dispusă de către procurori măsura preventivă a controlului judiciar”, precizează sursa citată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
În urma percheziţiilor, directorului general al fermei, Ilie Liviu Dragne, a fost ridicat de oamenii legii şi dus la audieri, la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1. Potrivit datelor Registrului Comerţului, ferma Salcia este deţinută, în proporţie de 90%, de Ştefan Valentin Dragnea, iar 10% îi aparţin administratorului şi directorului general, Ilie Dragne.
Oficial, procurorii PICCJ au anunţat că joi sunt efectuate cercetări într-un dosar având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.
„În cursul zilei de astăzi, 10 august 2017, pe baza mandatelor emise de instanţă, sub coordonarea procurorilor, se efectuează percheziţii în 80 de locaţii (sedii sociale şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi locuinţe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora) de către lucrători ai Poliţiei Sectorului 1 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul D.G.P.M.B. şi unităţilor subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Sibiu, Mureş, Vrancea, Călăraşi, Teleorman”, conform comunicatului de presă.
Din datele obţinute de procurori a rezultat că în contabilitatea a 12 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidenţiat în contabilitate cheltuieli nereale,.
În urma acestor fapte, bugetul de stat a fost prejudiciat cu cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, „din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat şi 24.058.469 lei TVA dedus nelegal”.
„În vederea garantării recuperării acestuia, s-au instituit măsuri asigurătorii asupra unor bunuri imobile şi conturi bancare”, arată PICCJ.
Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii juridice.
Dosarul a plecat de la un denunţ, acuză avocatul
Dosarul în care a fost reţinut administratorul fermei de porci din Teleorman a pornit de la un denunţ al unui inculpat într-un dosar ce se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, potrivit avocatului lui Ilie Dragne, Maria Vasii.
Apărătorul a declarat, vineri, că ancheta, deşi priveşte multe societăţi şi "se vorbeşte despre prejudiciu de 9 milioane de euro", procurorii, în actul de inculpare a lui Ilie Dragne vorbesc despre 223.000 de euro, nu de 9 milioane de euro.
Întrebată de unde vine plângerea în acest dosar, Maria Vasii a precizat: "Din câte am observat şi îmi permit să lansez propria mea interpretare, o persoană care este cercetată într-un alt dosar a făcut un denunţ pentru a beneficia de reducerea pedepsei şi a nominalizat mai multe societăţi comerciale, societăţi care prestau anumite lucrări de construcţii. Între societăţile beneficiare ale acestor lucrări de construcţii era, între altele, şi societatea comercială cunoscută de dumneavoatră ca ferma Salcia. E vorba de un inculpat pentru o cauză ce se află pe rolul Curţii de Apel Ploieşti".
Avocatul a mai spus că Ilie Dragne a preluat societatea la sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii febriarie şi că nu are nicio legătură cu pretinsa lucrare faţă de care procurorii lansează acuzaţia de evaziune fiscală.
"Cealaltă acuzaţie cum că el şi-ar fi angajat soţia sa la această societate, la care el era admininstrator şi este în prezent unic asociat, cu atât mai mult nu ne explicăm această acuzaţie, pentru că nu este una serioasă. Prin hotărârea adunării generală acţionarilor, se face transferul pachetelor de acţiuni chiar dacă nu avem perfectată această acţiune", a mai spus Maria Vasii, avocatul lui Ilie Dragne.
Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, a părăsit, vineri, arestul Poliţiei după ce ordonanţa de reţinere, în dosarul de evaziune fiscală de 9 milioane de euro, a expirat. Ordonanţa de reţinere a expirat vineri, la ora 14.00, iar procurorii nu au cerut arestarea preventivă, astfel că acesta a părăsit arestul Poliţiei Capitalei, în cazul său fiind dispusă măsura controlului judiciar, potrivit avocatului său.
Avocatul Maria Vasii a precizat că Ştefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD Liviu Dragnea, a cedat, la începutul anului, părţile sociale deţinute la ferma de porci, fiind doar acţionar. Procedura fiind însă în curs, în momentul de faţă în Registrul Comerţului datele sunt nemodificate, iar Valentin Dragnea de-ţine ferma Salcia în proporţie de 90%, iar 10% îi aparţin administratorului şi directorului general, Ilie Dragne.
"Domnul Dragnea Valentin şi-a cedat toate părţile sale sociale, în prezent societatea se organizează în altă formă. Procedura este în curs la Registrul Comerţului. Nu depinde de cei doi asociaţi finalizarea ei. (...) La acea dată în companie, erau doi acţionari şi era acţionar Valentin Dragnea. Nu este responsabil pentru că procurorii îl acuză pe domnul Dragne Ilie, administratorul, că ar fi complice la evaziune fiscală. Domnul Valentin Dragnea nu a fost niciodată administrator, a avut doar calitatea de acţionar", a declarat avocatul lui Ilie Dragne, Maria Vasii, care îl reprezintă şi pe Liviu Dragnea.
Iniţial, nouă persoane, printre care şi Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, au fost reţinute pentru 24 de ore în dosarul în care societatea care deţine ferma este vizată pentru evaziune fiscală. În urma percheziţiilor, directorului general al fermei a fost ridicat de oamenii legii şi dus la audieri, la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1.
Oficial, procurorii PICCJ au anunţat că joi sunt efectuate cercetări într-un dosar având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.
„Pe baza mandatelor emise de instanţă, sub coordonarea procurorilor, se efectuează percheziţii în 80 de locaţii (sedii sociale şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi locuinţe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora) de către lucrători ai Poliţiei Sectorului 1 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul D.G.P.M.B. şi unităţilor subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Sibiu, Mureş, Vrancea, Călăraşi, Teleorman”, conform comunicatului de presă.
Din datele obţinute de procurori a rezultat că în contabilitatea a 12 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidenţiat în contabilitate cheltuieli nereale,.
În urma acestor fapte, bugetul de stat a fost prejudiciat cu cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, „din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat şi 24.058.469 lei TVA dedus nelegal”.
Citeşte şi: Directorul firmei din Prahova filmat în timp ce înjura şi umilea angajaţii, amendat şi de Poliţia Judeţeană cu 1.000 de lei
Citeşte şi: Premieră în organizarea Zilei Marinei Române la Constanţa: Acces liber pe întreaga faleză pentru publicul larg
Citeşte şi: DNA a sesizat PG, MAI şi IGPR, după ce omul de afaceri Avraham Morgenstern a dispărut, deşi era sub control judiciar
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe