- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elevii români au acces la noi resurse de învăţare prin proiectul "Şcoala Discovery"
Elevii români se vor putea documenta de la televizor cu privire la subiecte ştiinţifice din fizică, chimie, biologie, ecologie sau invenţii, acestea urmând să fie prezentate, din 16 ianuarie, în cadrul programului TV "Şcoala Discovery", gândit pentru diversificarea resurselor de învăţare.
Elevii români au acces la noi resurse de învăţare prin proiectul "Şcoala Discovery" (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)
Elevii din România vor putea să urmărească din 16 ianuarie un nou program TV "Şcoala Discovery", unde vor fi prezentate subiecte ştiinţifice, de la chimie şi matematică, fizică, biologie şi ecologie, până la invenţii, având ca scop diversificarea resurselor de învăţare, în compleatarea celor din clasă.
Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu şi Africa) şi Ministerul Educaţiei din România au lansat, duminică, proiectul "Şcoala Discovery", o iniţiativă pentru susţinerea educaţiei ştiinţifice în România, încurajând elevii şi profesorii să utilizeze resurse new media la orele de curs şi să înveţe cu ajutorul Discovery Channel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR alege datele votului. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
"Ţelul nostru este să aducem lumea Discovery în sălile de clasă şi să stimulăm curiozitatea firească a elevilor faţă de ştiinţă. (...) Suntem recunoscători Ministerului Educaţiei pentru susţinerea acordată şi pentru feedback-ul valoros oferit în implementarea proiectului şi ne dorim să fim implicaţi în continuare în procesul educaţional din România", a spus Mark Hollinger, preşedinte şi CEO Discovery Networks International.
Din 16 ianuarie, elevii cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani vor beneficia de noile resurse puse la dispoziţie de acest proiect, Şcoala Discovery având două componente principale: o linie de programe educative pe teme legate de învăţământul ştiinţific difuzată pe Discovery Channel în România şi o serie de materiale didactice disponibile online, care să ajute profesorii să integreze aceste programe în activităţile didactice curente. Ambele componente au fost realizate în funcţie de programa şcolară din România.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat duminică, la lansarea proiectului, că această iniţiativă oferă o diversificare a resurselor de învăţare pentru profesori şi elevi.
"Această diversificare a resurselor este menită să întărească efectul mijloacelor tradiţionale ale învăţării, şi nu să se substituie lor. Îi sprijinim pe elevi să înveţe mai bine, să-şi facă lecţiile mai uşor utilizând forţa imaginilor. Venim în completarea resurselor de învăţare pe calculator (AEL, un alt proiect major al ministerului) care sunt astăzi disponibile în toate liceele din România. Este prima dată când Ministerul Educaţiei intră în parteneriat cu o reţea globală de televiziune dispusă să îşi ofere resursele pentru atingerea unui obiectiv comun: susţinerea educaţiei ştiinţifice şi utilizarea resurselor de tip nou în şcoli", a spus ministrul Daniel Funeriu.
El a explicat că subiectele sunt special gândite pentru România, astfel încât să existe congruenţă între ceea ce fac elevii la şcoală, lecţiile propriu-zise şi ceea ce văd pe ecran.
"Va exista un site, scoala.discovery.ro, unde se vor găsi toate materialele complementare fiecărei emisiuni, pentru profesori, elevi şi părinţi", a mai spus ministrul Educaţiei.
Daniel Funeriu a adăugat că utilizarea la clasă a programului "Şcoala Discovery" este opţională pentru profesori şi elevi, Ministerul Educaţiei recomandând însă directorilor de şcoli şi profesorilor să beneficieze de această diversificare a resurselor.
El a mai spus că Ministerul Educaţiei va acorda tot sprijinul pentru cei care vor alege metode moderne de predare.
"Lecţiile prezentate în programele Şcoala Discovery pot fi vizionate acasă sau la şcoală, în funcţie de modul în care fiecare şcoală se organizează. Să nu uităm, de exemplu, că avem în România peste 1.000 de centre de documentare şi informare, care au mijloace tehnice avansate în dotare. Doresc să subliniez că programul Şcoala Discovery este un program care va evolua în permanenţă, în funcţie de feed-back-ul pe care îl avem din sistem şi input-urile cadrelor didactice, ale elevilor şi părinţilor", a mai spus ministrul.
Programele educaţionale de televiziune vor fi difuzate pe Discovery Channel, de luni până vineri, la ora 14.00, apoi în reluare a doua zi, de la ora 8.00, precum şi în cadrul unui bloc de programe dedicat, sâmbăta şi duminica.
Programele prezintă subiecte ştiinţifice din domenii diverse, de la chimie şi matematică, fizică, biologie şi ecologie, până la invenţii, acestea fiind special selectate pentru a-i ajuta pe elevii claselor V - XII să înţeleagă mai bine fenomenele ştiinţifice.
În perioada 16 ianuarie - 30 martie vor fi difuzate peste 55 de episoade (ore), urmând ca acestea să fie reluate până la finalul semestrului. Programele vor fi dublate în limba română, fără a avea pauze publicitare.
Secţiunea online scoala.discovery.ro, un portal dedicat profesorilor, va permite descărcarea de materiale-suport ce pot fi folosite la clasă, în interacţiunea cu elevii.
"Site-ul include o grilă de programe şi un Ghid pentru profesori complet, despre fiecare episod, prezentând obiectivele lecţiei, seturi de întrebări care să îi apropie pe elevi de conţinut, propuneri de activităţi în clasă şi definiţii pentru termenii de vocabular",a explicat Ada Roseti, Director de programe pe Europa de Sud-Est .
Prezentatorul emisiunii "Tehnologie extremă", Danny Forster, a declarat că aceasta este o modalitate excelentă de a stârni pasiunea copiilor pentru ştiinţă.
Pentru a măsura felul în care aceste resurse sunt folosite de profesori şi elevi, Discovery Networks şi Ministerul Educaţiei au selectat un grup de 110 de şcoli din România, care vor fi monitorizate îndeaproape şi ai căror profesori vor fi instruiţi să utilizeze noile instrumente de lucru. Accesul la cablu şi/sau satelit al acestor şcoli va fi facilitat de Discovery.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO