Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor este verificat de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în urma unui material de presă dat publicităţii în urmă cu câteva zile şi a început verificarea averii europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse din instituţie.

Urmărește
89 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor este verificat de ANI

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor este verificat de ANI (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)

"Sunt anumite aspecte legate de dividende presupus nedeclarate. Mai există şi informaţii despre anumite cadouri valoroase primite, dar care nu se regăsesc în declaraţia de avere, însă urmează să facem verificări şi să vedem exact ce probleme vom găsi, dacă vom găsi", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din ANI.

Sursele citate au precizat că ancheta în cazul lui Vadim Tudor, europarlamentar şi preşedinte al Partidului România Mare, este într-un stadiu incipient şi că, potrivit procedurii, urmează să fie confruntate datele înscrise în declaraţiile de avere cu cele consemnate în evidenţele diferitelor instituţii ale statului.

Potrivit declaraţiei de avere depuse de Corneliu Vadim Tudor la 7 aprilie 2009, acesta nu deţine terenuri, are o casă în Bucureşti cu valoare impozabilă de 300.320 RON şi un autoturism Logan cumpărat în 2007.

De asemenea, Corneliu Vadim Tudor susţine că are o "colecţie de autografe celebre + câteva obiecte care au aparţinut unor mari personalităţi istorice (Al. I. Cuza, M. Kogălniceanu ş.a.)" cu valoare "inestimabilă". Liderul PRM afirmă cu nu are bunuri mobile peste 1000 de euro şi "niciun fel de cont, nici în România, nici peste hotare".

CV Tudor menţionează în declaraţie " împrumuturi în nume personal către SC Editura România Mare SRL în valoare de 70.400 RON", menţionând că nu are alte active producătoare de venituri nete, datorii, cadouri, servicii şi avantaje primite cu titlu gratuit.

De asemenea, CV Tudor menţionează venituri din drepturi de autor de la România Mare în valoare de 11.960 RON.

În declaraţia de interese depusă la aceeaşi dată, liderul PRM menţionează că are 20 de părţi sociale la Editura România Mare, în valoare de 2.000 de RON şi 19 părţi sociale la Editura "Speranţa", în valoare de 1.900 RON, că este preşedinte fondator al Fundaţiei non-profit România Mare şi al partidului cu acelaşi nume.

Potrivit declaraţiei de interse depuse de Corneliu Vadim Tudor la Parlamentul European în 2009, singura declaraţie care se depune la această instituţie, liderul PRM nu are activităţi profesionale, nu deţine funcţii şi nu desfăşoară activităţi remunerate, nu a primit ajutoare financiare, sub formă de personal sau sub formă materială în activităţile politice.

Publicaţia Kamikaze a scris, recent, că un contract încheiat în august 2009, între Editura Speranţa SRL şi T Dancor Romconstruct SRL, în valoare de 200.000 de lei, nu apare în declaraţia de interese a acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici