- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.06.2012, 16:00)
- Valentin Anghel , Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012: Cum se poate obţine nota 5 la proba de matematică
Elevii de clasa a VIII-a care au susţinut, miercuri, proba scrisă de matematică din cadrul evaluării naţionale au putut obţine minimum nota 5 dacă rezolvau câteva exerciţii bazate pe calcule elementare şi dacă desenau corect o piramidă patrulateră regulată, potrivit baremului.
Urmărește
3451 afișări
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012: Cum se poate obţine nota 5 la proba de matematică (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)
Proba a avut trei subiecte.
Primul dintre ele a inclus mai multe exerciţii extrem de simple, la care s-a verificat dacă elevii cunosc ordinea operaţiilor (12 + 12:4) şi formulele de calcul pentru media artimetică, perimetrul unui romb şi aria unui cub.
La subiectul al doilea, cele mai multe puncte au fost acordate pentru desenarea unei piramide patrulatere regulate. Elevii au mai trebuit, printre altele, să calculeze o medie geometrică şi să găsească soluţia unei probleme care se rezolvă cu ajutorul ecuaţiei de gradul I ("Într-o clasă sunt 26 de elevi. Dacă din clasă ar pleca două fete şi trei băieţi, atunci numărul fetelor ar fi egal cu dublul numărului băieţilor. Determinaţi numărul fetelor din clasă").
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Subiectul al treilea a conţinut probleme de geometrie plană şi în spaţiu.
Pentru proba de miercuri a fost stablită, prin tragere la sorţi, varianta de subiecte cu numărul 2.
Prima probă a evaluării de anul acesta, cea la limba română, s-a desfăşurat luni şi a împărţit elevii şi părinţii în două tabere, pe fondul controverselor legate de una dintre cerinţele unui subiect.
Concret, elevilor li s-a cerut să spună felul propoziţiei subordonate din fraza "Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii", unii optând pentru răspunsul "subiectivă", iar alţii, pentru "predicativă".
Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a recunoscut, marţi, că subiectul a fost "ambiguu", însă, în ciuda acestui fapt, lucrările la proba de limba română din cadrul evaluării naţionale sunt corectate după baremul deja stabilit, potrivit căruia răspunsul corect este "propoziţie subiectivă".
Pop a mai spus, legat de subiectul respectiv, că Ministerul Educaţiei a cerut părerea mai multor specialişti, inclusiv de la Academia Română, iar "90 la sută" dintre aceştia s-ar fi pronunţat în favoarea rezolvării prevăzute în barem.
Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 29 iunie (până la ora 14.00). În aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00-18.00 pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în zilele de 30 iunie şi 1 iulie.
Rezultatele finale (după contestaţii) vor fi afişate la 2 iulie.
Admiterea în liceu se va desfăşura în două etape. La prima dintre acestea vor participa elevii care au dat evaluarea naţională şi care vor avea media de admitere calculată ca medie artimetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.
În a doua etapă se vor înscrie, pe locurile rămase libere, elevii care nu au dat evaluarea, admiterea acestora urmând să se facă în ordinea descrescătoare a mediilor generale ale anilor de gimnaziu.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe