- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.03.2017, 14:28)
- Dan Straut
Executarea silită a CNAIR pentru prejudiciul de 525 de milioane de euro în dosarul Bechtel a fost SUSPENDATĂ
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) informează că la 1 martie Tribunalul Bucureşti a admis cererea de suspendare a inspecţiei economico-financiare referitoare la contractul cu Bechtel, astfel că „nu se mai pune problema unei executări silite”.
Urmărește
1471 afișări
Executarea silită a CNAIR în dosarul Bechtel a fost suspendată printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti
Suspendarea este dispusă până la pronunţarea instanţei asupra acţiunii privind anularea dispoziţiei obligatorii. Această soluţie a instanţei nu este definitivă, având ca drept de recurs 5 zile de la comunicare.
„În concluzie, prin această soluţie pronunţată de către instanţa judecătorească, în prezent, dispoziţia obligatorie este lipsită de orice efect juridic şi nu se mai pune problema unei executări silite”, precizează CNAIR, într-un comunicat.
La mijlocul lunii februarie, CNAIR a formulat o plângere prealabilă la Ministerul Finanţelor Publice împotriva raportului prin care se solicită recuperarea a 525 milioane de euro, sumă considerată a fi prejudiciul adus statului prin derularea contractului Bechtel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
„După primirea Raportului şi a dispoziţiei emise de Inspecţia economico-financiară, CNAIR a formulat o plângere prealabilă la Ministerul Finanţelor Publice împotriva Raportului, în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi, de asemenea, a solicitat instanţei judecătoreşti suspendarea dispoziţiei obligatorii”, anunţa, în februarie, CNAIR.
În Raportul întocmit de Inspecţia economico - financiară din cadrul Ministerul Finanţelor Publice sunt identificaţi ca responsabili toţi foştii directori generali ai Companiei care erau în funcţie începând cu momentul încheierii contractului cu Bechtel şi până la momentul încetării acestuia. Dar „CNAIR SA, ca persoană juridică, nu are vreo responsabilitate separată de persoanele responsabile antemenţionate, iar în mod normal nu poate acoperi aceste sume”, mai preciza administratorul reţelei rutiere.
În anul 2013 a fost întocmit un raport de către Corpul de Control al primului-ministru, care avea constatări similare din punct de vedere al sumelor, însă cu responsabilităţi diferite în sarcina mai multor entităţi publice.
„Prin urmare, unul dintre aspectele contestate Inspecţiei economico-financiare din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, este că are constatări identice cu cele menţionate în raportul Corpului de control al primului-ministru, precum şi că în urma acelui control din 2013 a fost deschis un dosar penal şi că a trebuit să se aştepte soluţionarea acestuia, iar CNAIR SA se va constitui ca parte civilă pentru recuperarea prejudiciului, dacă este cazul”, se arată în răspunsul formulat CNAIR faţă de Raportul Inspecţiei economico-financiare din cadrul Ministerului de Finanţe.
În presă au apărut informaţii privind un raport al Ministerului Finanţelor, prin care se solicită Companiei de Autostrăzi (CNAIR) să recupereze prejudiciul estimat 525 milioane de euro, sumă considerată a fi prejudiciul adus statului prin derularea contractului Bechtel.
Citeşte şi: PREMIERĂ în România. Pe ce dată va fi deschis sezonul estival pe Litoral şi în Delta Dunării
Citeşte şi: Gheorghe Ştefan Pinalti, fostul primar al oraşului Piatra-Neamţ, şi alţi patru inculpaţi, trimişi în judecată în al optulea dosar Poşta Română
Citeşte şi: Cum s-a prezentat un ieşean ca jurist reprezentant al unor investitori olandezi pentru a înşela cât mai multe persoane
Citeşte şi: Criza căreia România nu îi găseşte rezolvare. Un vaccin esenţial în primele ore de viaţă, INEXISTENT în maternităţi
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:36
Îngrijorare globală după ce Trump a blocat ajutoarele externe americane pentru ţările sărace
-
astăzi, 07:35
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1075. Zelenski condamnă presupusul atac rusesc în regiunea Kursk: „Au ucis sirieni în acelaşi mod” / Zelenski: SUA şi UE ar trebui să participe la negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia / Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO este cea mai „ieftină” garanţie de securitate şi o „victorie” pentru Trump