EXERCIŢIU de testare a sirenelor de alarmare în caz de dezastru: Peste 7.700 de sirene vor suna săptămâna viitoare în toată ţara

IGSU va desfăşura săptămâna viitoare un exerciţiu la nivel naţional pentru testarea şi verificarea echipamentelor din componenţa sistemului de avertizare. De marţi, locuitorii Capitalei şi cei din judeţele ţării vor auzi sirenele în intervalul orar 10.00-15.00.

Urmărește
18852 afișări
Imaginea articolului EXERCIŢIU de testare a sirenelor de alarmare în caz de dezastru: Peste 7.700 de sirene vor suna săptămâna viitoare în toată ţara

Exerciţiu IGSU: Peste 7.700 de sirene vor suna săptămâna viitoare în toată ţara

"Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) va desfăşura săptămâna viitoare un amplu exerciţiu, la nivel naţional, pentru testarea şi verificarea unor echipamente din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017. În perioada 18-21 aprilie a.c., în localităţi din ţară va fi declanşat mecanismul de înştiinţare a autorităţilor privind iminenţa producerii unor evenimente deosebite şi vor fi acţionate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populaţiei din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), remis marţi MEDIAFAX.

Simulările vor începe marţi, 18 aprilie iar timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor.

Astfel, de marţi până vineri, locuitorii Capitalei şi cei din judeţele ţării vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-15.00.

De asemenea, vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie.

IGSU le recomandă cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIŢIU”.

La nivel naţional, există peste 7.700 astfel de mijloace de alarmare, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situaţii de protecţie civilă, modul de acţionare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici