Fără flori în prima zi de şcoală. Cum au fost afectate atelierele de creaţie florală

  • Chiar dacă florile au fost interizise în prima zi de şcoală, nu toţi părinţii au ţinut cont de acest aspect
  • Florăriile nu au mai fost luate cu asalt, dar comenzile din online s-au dublat
  • La o florărie din Cluj zeci de buchete de flori, comandate de părinţi, au fost livrate profesorilor, acasă
Urmărește
398 afișări
Imaginea articolului Fără flori în prima zi de şcoală. Cum au fost afectate atelierele de creaţie florală

„Nu aduceţi flori în prima zi de şcoală!” Acesta a fost mesajul cu care profesorii au insistat la părinţi. Chiar şi aşa, unii nu au conceput să îşi trimită copiii la şcoală cu mâna goală, iar acest lucru i-a ajutat pe vânzătorii de flori.

De regulă, la început de an şcolar, în florăriile din Cluj buchetele erau făcute pe bandă rulantă, iar părinţii stăteau la coadă ca să le cumpere. Astăzi însă au intrat timid câţiva clienţi. Între timp zeci de aranjamente florale aşteptau să fie livrate profesorilor, acasă.

Majoritatea părinţilor au comandat flori online, iar vânzările au crescut astfel cu peste 50%, spune un decorator florist. Din cauza pandemiei, Ministerul Educaţiei a interzis anul acesta festivităţile, iar elevii nu au avut voie să le ofere flori profesorilor. Tudor, un elev de clasa întâi, a respectat această regulă.

- Ai adus anul ăsta flori?

- Nu, pentru că e COVID şi au zis să nu aducem flori.

- Cine a zis?

- A zis primăria să nu aducem flori. „

„Chiar dacă este o regulă anul acesta să nu ducă flori la şcoală, totuşi părinţii au venit şi au zis: <<Cum să mergem fără flori? totuşi un buchet, un fir de floare sau ceva.>> Fizic intră mai puţină lume în perioada aceasta, dar mulţi părinţi au comandat online şi livrăm acasă după-masă la profesori o mică surpriză”, povesteşte Pal-Karsai Gyongyi, decorator florist.

„Acestea sunt buchetele pregătite ca să fie livrate în cursul zilei de astăzi pentru profesori. Părinţii au ales buchete şi mai deosebite anul acesta care încep de la 120, 200 chiar şi 250 lei pentru un cadou frumos. Văd acolo unul şi la 300 de lei. Da, acesta este unul mai special cu hortensii şi maci”, adaugă ea.

Dana este mămică şi spune că vrea să le ofere flori profesorilor. „Mi se pare că florile simbolizează întotdeauna exact ce trebuie, aşa că este bine.” Dacă nu este lăsată să intre cu florile în şcoală, nu se va da bătută: „Le păstrăm şi le dăm data viitoare.”

Anca a fost întrebată de fiica sa unde sunt florile. „Unde-i buchetul, mama? Mergem cu flori la doamna, nu? I-am spus: Azi, nu. Când o să avem ocazia, poate pe parcursul anului.”

Vali povesteşte că „s-au trimis mesaje pe toate grupurile de whatsapp că nu avem voie să aducem nimic, că nu putem veni cu niciun fel de cadou. Aşteptăm să treacă toată vremea asta nenorocită şi o să ne facem şi cadouri.”

Elisei este elev în clasa a II-a şi nu a adus flori. „Am venit cu mâna goală, că ascult de primărie.”

Nicoleta, învăţătoare, nu regretă însă această schimbare: „Oricum, de multe ori i-am rugat pe părinţi să nu mai cheltuie banii pe flori. Este un simbol, într-adevăr. Poate părinţii au încercat să respecte regula, să nu facă schimb de obiecte.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici