- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FEN vrea să discute cu premierul despre situaţia învăţământului
Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) a cerut, vineri, premierului Emil Boc o întrevedere pentru a discuta despre situaţia actuală din sistemul de învăţământ şi despre nemulţumirile angajaţilor, precizând că dacă întâlnirea nu va avea loc există riscul declanşării acţiunilor de protest.
Secretarul general FEN, Constantin Ciosu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
FEN precizează că a solicitat întâlnirea cu premierul deoarece fără un dialog real nu se pot găsi soluţiile optime pentru rezolvarea problemelor actuale din sistem.
"Aplicarea OUG 114/2009 şi a OUG 1/2010 va duce la o exacerbare a crizei din învăţământ. La aceasta se adaugă mai multe nemulţumiri ale angajaţilor din învăţământ legate de neaplicarea Legii 221/2008 şi a Legii 387/2009, dar şi de unele articole din Legea 330/2009. În condiţiile în care această întâlnire nu va avea loc în cel mai scurt timp posibil riscăm să ajungem din nou la acţiuni de protest care pot degenera în grevă generală şi blocarea anului şcolar", a declarat secretarul general al FEN, Constantin Ciosu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
FEN, ca organizaţie care apără interesele economice, sociale şi profesionale ale personalului din sistemul educaţional, militează pentru un învăţământ bazat pe calitate şi performanţă, susţinut financiar corespunzător importanţei sale strategice şi recunoaşterii importanţei sociale a meseriei de dascăl.
Ordonanţa de urgenţă 1/2010, care stabileşte modul de aplicare a Legii de salarizare unitară, a fost publicată, miercuri seara, în Monitorul Oficial şi abrogă o serie de prevederi privind acordarea anumitor sporuri salariale, incluse în prezent în alte acte normative decât Legea salarizării.
Ordonanţa, aprobată luni seara de Guvern, abrogă astfel o serie de prevederi care stabilesc în prezent, printre altele, salarizarea personalului din instituţii care au fost finanţate integral din venituri proprii şi sporul de doctorat în învăţământul preuniversitar.
Sindicaliştii vor picheta, miercuri, 3 februarie, sediul Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi de OUG 114/2009, care prevede dispariţia a 15.000 de posturi din învăţământ, de la 1 septembrie.
Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoreanu, a declarat, joi, că aplicarea OUG 114/2009 "duce la o disponibilizare în masă în educaţie", iar sindicaliştii din învăţământ vor începe protestele faţă de aplicarea actului normativ cu pichetul de miercuri, de la sediul Ministerului Educaţiei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO