- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.11.2018, 15:58)
- Nicolae Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Firea explică de ce nu pot fi consolidate unele dintre clădirile cu risc seismic: Nu se poate dacă un proprietar din 100 nu vrea refacerea/ Consilier: Clădirile cu grad I de risc pot cădea oricând
Gabriela Firea a declarat că legislaţia privind refacerea clădirilor cu risc seismic trebuie schimbată deoarece, dacă într-un imobil cu 100 de proprietari unul nu-şi dă acordul pentru refacere, primăria nu poate face nimic. Firea a mai spus că au început lucrări de consolidare în 41 de clădiri.
Urmărește
541 afișări
Firea explică de ce nu pot fi consolidate clădirile cu risc seismic: Nu se poate dacă un proprietar din 100 nu vrea refacerea
„Din cele 343 de clădiri cu risc seismic grad 1 putem afirma că în 96 dintre ele s-a demarat procedura de consolidare. În 41 au început deja să lucreze angajaţii, adică sunt deschise şantiere, iar în celelalte 55 sunt în stadii premergătoare de punere în siguranţă. Subliniez că, din neferire, deşi încă din vara lui 2016 am atras atenţia atât Guvernului cât şi Parlamentului că legea nu ne sprijină, este învechită, este din 1994 şi nu avem posibilitatea să putem să consolidăm atât cât este nevoie şi cât ne-am dori”, a declarat, vineri, Gabriela Firea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Potrivit edilului, din cauza legislaţiei actuale, pentru refacerea unui imobil este nevoie de acordul tuturor proprietarilor.
„Dacă într-un imobil sunt 100 de proprietari şi dacă unul singur nu îşi dă acordul, acel imobil nu poate fi consolidat. Am sesizat de nenumărate ori Guvernul şi Parlamentul, am transmis şi în scris această necesitate, o spun şi acum că este nevoie să se consolideze clădirile cu risc seismic (…) Degeaba există voinţă la PMB dacă nu putem evacua clădirile cu risc seismic ca să le putem reabilita”, a mai declarat Gabriela Firea, care a precizat şi faptul că Primăria va lansa o aplicaţie mobilă prin care proprietarii pot afla toate informaţiile legate de consolidarea clădirilor.
Marius Coaje, consilierul Gabrielei Firea: Clădirile cu grad I risc seismic pot cădea oricând
Marius Coaje, consilierul primarului general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că imobilele cu risc seismic grad I din Capitală „pot cădea oricând” însă, pericolul cel mai mare îl constituie faţadele acestor clădiri. În aceste blocuri locuiesc aproape 9.000 de persoane.
„Ele (clădirile cu grad 1 de risc seismic – n.r.) ar fi trebuit consolidate imediat dupa ce au fost încadrate la acest risc. Ele pot cădea oricând. Nu cred că o să vedem blocuri căzând pe stradă, vom vedea căzând bucăţi de faţadă. Proprietarii au făcut tot felul de intervenţii neautorizate, modificând structura după bunul plac. Şi la un cutremur de 3-4 grade poate cădea o bucată, un balcon, un aer condiţionat. Nu avem de unde să ştim ce se va întâmpla, decât atunci când se va produce cutremurul”, a declarat, vineri, Marius Coaje, consilierul primarului general şi coordonatorul programului de refacere a clădrilor cu risc seismic.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, în clădirile încadrate în clasa risc seismic 1 locuiesc 8.993 de persoane, iar blocurile încadrate în categoriile RS2 şi RS3 locuiesc aproximativ 30.000 de persoane.
De asemenea, primarul general, a declarat, vineri, că proprietarii clădirilor ce urmează să fie consolidate vor primi ajutor din partea Municipalităţii.
„Facilităţile pe care le oferă primăria pentru locuitori sunt consistente. Pentru cazurile sociale, familiile care au ca venit calculat sub suma a trei salarii brute pe economie, nu se plăteşte nimic. Primăria achită toate costurile, de relocare, de punere în siguranţă şi de consolidare. Pentru celelalte situaţii în care familiile nu pot fi clasificate drept cazuri sociale, 50 la sută din costul financiar plăteşte primăria 50 la sută proprietarii, dar în termen de 25 de ani şi fără dobândă”, a declarat, vineri, Gabriela Firea.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe