Florin Bodog, ministrul Sănătăţii: Un lanţ de farmacii are o DISCONTINUITATE în aprovizionarea cu insulină

Ministrul Sănătăţii, Florin Bodog, a declarat că există un lanţ de farmacii, la nivel naţional, care are probleme cu aprovizionarea cu insulină şi că mai mulţi pacienţi au semnalat această problemă.

Urmărește
1920 afișări
Imaginea articolului Florin Bodog, ministrul Sănătăţii: Un lanţ de farmacii are o DISCONTINUITATE în aprovizionarea cu insulină

Ministrul Sănătăţii: Un lanţ de farmacii are o discontinuitate în aprovizionarea cu insulină (Imagine: Alexandru Dobre/ Foto Mediafax)

"Mi-a fost semnalat, la un moment dat, de către un lanţ de farmacii că au discontinuităţi în aprovizionarea cu insulină. Şi pacienţii mi-au semnat pe reţelele de socializare că sunt situaţii în care trebuie să umble în câte două-trei farmacii până găsesc tipul de insulină pe care îl găsesc. Asta nu înseamnă că au rămas fără insulină, ci înseamnă că nu toate farmaciile sunt aprovizionate cum trebuie cu toate tipurile de insulină. Pe un blog, a apărut o informaţie conform căreia un un milion de pacienţi au rămas fără insulină, ceea ce este complet fals", a declarat pentru MEDIAFAX, Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că se lucrează la elaborarea unor norme privind distribuirea de medicamente şi asigurarea serviciului public.

"Lucrăm la normele pentru asigurarea serviciului public, deci, pentru a asigura necesarul de medicamente intern, în primul rând. Şi acum există obligativitatea asigurării serviciului public de către distribuitorii de medicamente, dar ei îl ignoră, folosindu-se de faptul că nu e nimic cuantificat, nu e nimic stabilit cât, cum, unde, de ce şi atunci facem norme pentru asta ca să limităm exportul acesta intracomunitar", a explicat Florian Bodog.

Contactată de MEDIAFAX, Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, a declarat că, la ora actuală, nu sunt probleme legate de achiziţionarea insulinei.

În 2015, Ministerul Sănătăţii indica 999.192 de persoane cu diabet luate în evidenţe. Între 2006 şi 2016 numărul persoanelor pentru care s-au decontat tratamente pentru diabet s-a dublat, iar costurile au crescut de şase ori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici