Video Florin Iordache, la predarea mandatului: Am fost în Piaţa Victoriei, mulţi nu citiseră Ordonanţa. Altă întrebare!

Florin Iordache a declarat vineri, la predarea mandatului Anei Birchall, că demersul său a fost unul corect, dar trebuia o mai bună comunicare, susţinând că a fost printre protestatarii din Piaţa Victoriei şi mulţi nu citiseră Ordonanţa.

Urmărește
12790 afișări

"Regret că trebuia o mai largă comunicare pentru că din punctul meu de vedere s-au făcut nişte demersuri normale, constituţionale şi aceste demersuri cred eu că prin o mai bună comunicare, acei oameni care stau în stradă...Vreau să vă spun şi eu, am fost în stradă şi oamenii nu ştiau demersurile care sunt şi la ce anume se referă legile. Întâmplător, da (am fost în Piaţa Victoriei -n.r.), am vrut şi eu să văd care este percepţia oamenilor. Sunt oamenii nemulţumiţi, fără îndoială, de aceea am şi hotărât să îmi dau demisia. Nu este normal în acest moment să avem România ruptă în două, cu două mitinguri, unul în Piaţa Victoriei, altul la Palatul Cotroceni, cu oameni care scandează iar foarte mulţi dintre ei nu au citit conţinutul actelor normative", a declarat Florin Iordache.

Fostul ministru a avut şi un mesaj pentru contestatarii săi din PiaţaVictoriei.

"Le spun că a fost un demers corect, constituţional şi legal pentru că aşa cum aţi văzut demersul pe care eu l-am iniţiat se află acum în dezbatere parlamentară. Am avut cea mai bună şi cea mai largă deschidere cu putinţă. Fără îndoială, dacă acest demers al meu nu a fost receptat şi au fost în continuare critici, de aceea mi-am şi asumat şi mi-am depus mandatul".

Fostul ministru a completat că va fi nevoie de un mai mare dialog pentru modificarea Codurilor în acord cu deciziile CCR. Întrebat dacă îi pare rău că s-a ajuns în această situaţie, Florin Iordache a răspuns: "Fără îndoială, da. E anormal să avem o Românie divizată. Este anormal ca atunci când încerci să rezolvi anumite probleme pentru că dim punctul meu de vedere hotărârile Curţii Constituţionale sunt obligatorii. Cred că prin mai mare dialog aceste probleme vor fi rezolvate pentru că altfel există imposibiliatea instanţei să se pronunţe. Eu am iniţiat şi am avut o consultare publică foarte largă la nivelul Ministerului Justiţiei, dar cred că acest lucru nu a fost transmis destul de bine. În perioada următoare, trebuie întărit statul de drept şi respectarea drepturilor omului".

Florin Iordache a mai declarat că, după părerea sa, în Ministerul Justiţiei nu ar trebui să fie oameni de partid.

"Aici la Ministerul Justiţiei nu se iau decizii pe linie de partid, de aceea şi secretarii de stat au fost magistraţia până la un anumit moment când CSM-ul a hotărât să retragă doi secretari de stat. Cred că în Ministerul Justiţiei nu ar trebui să fie oameni de partid şi de aceea în eşalonul doi şi trei aici au fost numai profesionişti ai dreptului şi nu s-a discutat niciodată despre anumite decizii de partid", a completat Iordache.

Fostul ministru al Justiţiei le-a cerut jurnaliştilor apoi "Altă întrebare!", expresie folosită de Iordache în conferinţa de presă de la Palatul Victoria în care anunţa adoptarea OUG 13 şi care a devenit virală pe internet.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici