Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, condamnat la trei ani cu suspendare

Fostul director adjunct al Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, a fost condamnat, marţi, la trei ani de închisoare cu suspendare de magistraţii Tribunalului Bucureşti în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, hotărârea nefiind definitivă.

Urmărește
1077 afișări
Imaginea articolului Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, condamnat la trei ani cu suspendare

Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, condamnat la trei ani cu suspendare

Roberto Ştefan Ababei, fost director general adjunct al Poliţiei Capitalei, a fost condamnat, marţi, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care procurorii DNA îl acuză de trafic de influenţă, după ce ar fi încercat să favorizeze doi administratori ai unui restaurant din Sectorul 6.

"Condamnă pe inculpatul Ababei Roberto Ştefan la trei ani închisoare şi dispune suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere pe un termen de trei ani şi patru luni. Constată încetarea de drept a măsurii arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Ababei Roberto Ştefan", se arată în decizia Tribunalului.

Alături de fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, în dosar au mai fost condamnate alte două persoane, Eduard Alexandru Zamă la doi ani şi şase luni de închisoare şi Dan-Mihai Pencea, la doi ani, ambele pedepse fiind cu suspendare.

Tribunalul Bucureşti a decis să menţină sechestru asigurator "pe sumele 24.800 lei, 3.795 de euro şi 320 de lire sterline şi să dispună confiscarea sumei de 14.855 de lei, până la concurenţa sumelor de 13.000 euro şi 820 de lei, sume care fac obiectul infracţiunii".

Decizia de marţi a Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată atât de procurorii DNA, cât şi de inculpaţi.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 14 iulie - 6 august, Roberto Ababei a primit de la Eduard Alexandru Zamă şi Dan-Mihai Pencea, administratorii unui restaurant, în două tranşe, 13.000 de euro, lăsându-i pe aceştia să creadă că, prin funcţia deţinută, îi poate influenţa pe ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice care făceau cercetări cu privire la presupuse infracţiuni de evaziune fiscală săvârşite de cei doi oameni de afaceri.

Procurorii DNA susţin că Ababei le-a creat celor doi şi impresia ca poate interveni pe lângă un alt director adjunct, care are în subordine Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE).

Cei doi se temeau că ar putea fi cercetaţi pentru evaziune fiscală după un control al poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în urma căruia fuseseră găsite nişte agende în care se aflau programările unor nunţi şi botezuri care avuseseră loc şi care erau trecute şi în contabilitatea localului. Astfel, administratorii restaurantului ar fi luat legătura Roberto Ababei, pentru ca acesta să intervină pe lângă ofiţerii SICE.

Roberto Ababei a fost director general adjunct al Poliţiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, şeful Poliţiei Sectorului 2. În 15 octombrie, Roberto Ababei a fost eliberat din funcţie, ca urmare a arestării sale.

În perioada noiembrie 2009 - aprilie 2010, Ababei a fost împuternicit la comanda Poliţiei Sectorului 2, iar din 2005 până în noiembrie 2009, a condus Secţia 8 Poliţie, anterior fiind, timp de un an, adjunctul şefului Secţiei 8.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici