- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.10.2017, 21:00)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fostul ministru al Comunicaţiilor Nagy Zsolt, condamnat la în dosarul privatizărilor strategice, pus în libertate
Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, punerea în libertate din Penitenciarul Rahova a fostului ministru al Comunicaţiilor, Nagy Zsolt, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul privatizărilor strategice, sentinţa neavând cale de atac, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
601 afișări
Fostul ministru al Comunicaţiilor Nagy Zsolt, condamnat la în dosarul privatizărilor strategice, pus în libertate
Potrivit sentinţei pronunţate miercuri de Tribunalul Ilfov, Nagy Zsolt este obligat ca, pe durata termenului de supraveghere, respectiv de la 4 octombrie 2017 până la 26 ianuarie 2020, să se supună mai multor măsuri de supraveghere.
„Instanţa dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Nagy Zsolt de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii, mandat emis în baza sentinţei penale nr. 488/2015 pronunţate de către Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală. Obligă pe condamnatul Nagy Zsolt ca, pe durata termenului de supraveghere (de la 04.10.2017 şi până la 26.01.2020), să se supună măsurilor de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov, la datele fixate de acest Serviciu, să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă si orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Fără cale de atac”, se arată în documentul citat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Procesul „privatizărilor strategice" a început în 20 aprilie 2007 doar cu acuzaţii din partea lui Stamen Stanchev, Mihai Dorinel Mucea şi Mihai Radu Donciu. Aceştia au fost trimişi în judecată, în 18 aprilie 2007, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi spionaj, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi trădare prin transmitere de secrete. În acelaşi timp, s-a dispus judecarea separată a părţii din dosar referitoare la Vadim Benyatov Don.
Vadim Benyatov Don a fost trimis în judecată în 13 septembrie 2007 de către procurorii DIICOT, fiind acuzat că ar fi luat măsuri în vederea obţinerii de informaţii secrete din domeniul energetic, al economiei naţionale a României, informaţii care ar fi fost de natură să pericliteze securitatea statului.
În 30 martie 2009, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată şi pe Codruţ Şereş, Zsolt Nagy, Gabor Kerekes, Mircea Călin Flore, Michal Susak şi Mustafa Oral.
Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 30 mai 2005 - 21 noiembrie 2006, aceştia au constituit sau au aderat la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional, din care au făcut parte şi Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea şi Mihai Radu Donciu, în scopul comiterii unor infracţiuni grave, pentru a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material.
Cei şase trimişi în judecată în martie 2009 sunt acuzaţi de activităţi ilicite cu caracter penal derulate în legătură cu privatizarea SC Electrica Muntenia Sud, vânzarea unui pachet de 8% din acţiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucureşti şi SC Avioane SA Craiova, aflate în portofoliul MEC-OPSPI, consultanţă în vederea privatizării SN Radiocomunicaţii, adjudecarea licitaţiei pentru asigurarea consultanţei în vederea restructurării şi privatizării CN Poşta Română din portofoliul MCTI, selectarea prin licitaţie a consultantului internaţional pentru listarea la bursă a pachetului de 46% din acţiunile deţinute de statul român la SC Romtelecom SA din portofoliul MCTI.
Ulterior, dosarele au fost comasate, cei zece inculpaţi fiind judecaţi, în aceeaşi cauză, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
La începutul lunii decembrie 2006, Codruţ Şereş şi-a dat demisia din funcţia de ministru. El fusese interceptat de Serviciul Român de Informaţii, în 2005, monitorizările relevând raporturile directe dintre acesta şi Stamen Stanchev, precum şi aranjamentele de culise privind privatizările unor firme din domeniul energetic, inclusiv promovarea proiectului de hotărâre de Guvern privind vânzarea pachetului de opt la sută din acţiunile Petrom.
În dosarul privatizărilor strategice, Nagy Zsolt a fost condamnat de ÎCCJ la 4 ani de închisoare cu executare, iar fostul ministru al Economiei, Codruţ Sereş, a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.
Cea mai mare pedeapsă a fost primită de Stamen Stanchev, care execută 5 ani şi 2 luni. Nagy a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova în ianuarie 2015.
Citeşte şi: CSM va analiza în 12 octombrie cererea privind încetarea detaşării celor 27 de magistraţi
Citeşte şi: Un copil de 14 ani, aflat la joacă cu un prieten, s-a înecat într-un lac din judeţul Arad
Citeşte şi: Fostul deputat Stelian Martin, reţinut pentru evaziune. A prejudiciat statul cu peste 32 mil de lei
Citeşte şi: O nouă statuie în Capitală. Monumentul prinţului Rainier a fost dezvelit în Parcul Circului. Firea: E o investiţie ce poate fi considerată mare | FOTO, VIDEO
Citeşte şi: Un tânăr acuzat că l-a ucis pe băiatul găsit decapitat la marginea unui sat din Olt, arestat
Citeşte şi: Comisia juridică: Termen de 14 zile pentru analizarea solicitării DNA în cazul Rovanei Plumb
Citeşte şi: Tarcea: Dezbaterea legilor justiţiei, mimată. Astăzi m-aş gândi serios dacă votul meu ar mai fi pozitiv
Citeşte şi: Vremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri
Citeşte şi: Mihai Tudose: Preţul carburantului nu a crescut din cauza accizei. Care este EXPLICAŢIA premierului
Citeşte şi: Sechestru pe apartamentul mamei Anei Maria Pătru, care a fost citată ca martor la DNA Ploieşti
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe