FOTO | SLUJBA de la Nicula. Peste 25.000 de pelerini stau la coadă pentru a se ruga. UPDATE: 130 de persoane, îngrjite de medici pentru dureri de cap

Peste 25.000 de pelerini stau la coadă pentru a se ruga, marţi, la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj. Unii au înconjurat în coate şi genunchi bisericuţa de lemn din curtea mănăstirii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
2815 afișări
Imaginea articolului FOTO | SLUJBA de la Nicula. Peste 25.000 de pelerini stau la coadă pentru a se ruga. UPDATE: 130 de persoane, îngrjite de medici pentru dureri de cap

FOTO | Peste 25.000 de pelerini stau la coadă pentru a se ruga la Mănăstirea Nicula

Pelerini din întreaga ţară au sosit încă de duminică seara la Mănăstirea Nicula pentru a participa la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, iar în noaptea de luni spre marţi s-au rugat şi au cântat cântece religioase.

Credincioşii s-au închinat la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria, care a fost scoasă din biserică.

Marţi, peste 25.000 de pelerini stau la coadă pentru a se ruga la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria, însă numărul pelerinilor prezenţi a atins 40.000 de persoane, aceştia dormind sub cerul liber sau în corturi pe dealul din curtea mănăstirii.

O femeie în vârstă de 70 de ani venită din judeţul Vâlcea, care a stat marţi peste două ore la coadă pentru a se închina la icoană şi a înconjurat în coate şi genunchi bisericuţa din lemn din curtea Mănăstirii Nicula, a spus că a cerut ajutorul Fecioarei Maria pentru a se însănătoşi.

Am umblat pe la medici dar nu sunt bine deloc, doar rugăciunea către Maica Domnului mă va ajuta. M-am rugat pentru sănătate pentru mine şi pentru familie”, a spus aceasta.

O altă pelerină dintr-un sat din Botoşani s-a rugat la Icoana Fecioarei Maria tot pentru sănătate, după ce şi-a pierdut speranţa în sistemul medical românesc.

În cursul zilei de luni, jandarmii au distribuit pelerinilor peste 300 de litri de apă pentru a face faţă mai uşor căldurii.

Marţi dimineaţă de la ora 9.00 este oficiată slujba de Liturghie de către un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, iar la final, pelerinii vor primi sarmale şi felii de cozonac pregătite de călugări.

UPDATE 12.40 : Peste 130 de pelerini la Nicula, îngrjiţi de medici, majoritatea pentru dureri de cap

Peste 130 de persoane care au mers în pelerinaj la Mănăstirea Nicula au avut nevoie de îngrijiri medicale, majoritatea pentru dureri de cap. Trei persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Cluj, Cătălin Uţă, a declarat, marţi, presei, că asistenţa medicală la Mănăstirea Nicula a fost asigurată de două ambulanţe ale SAJ cu echipaje complete cu medici şi şase voluntari, precum şi un echipaj SMURD.

SAJ Cluj a acordat asistenţă medicală în peste 130 de cazuri, dintre care doar trei au fost transportate la spital pentru monitorizare şi investigaţii suplimentare, respectiv doi copii cu stare prelipotemică şi un adult cu suspiciune de fractură de picior.

”Majoritatea pelerinilor care au avut nevoie de asistenţă medicală au fost trataţi pentru dureri de cap, din cauza lipsei de hidratare, a căldurii şi alimentaţiei necorespunzătoare, ţinând cont de postul care a fost în această perioadă”, a spus Uţă.

La pelerinajul de la Mănăstirea Nicula au participat, marţi, peste 27.000 de persoane.

La ora transmiterii acestei ştiri, slujba de Liturghie s-a încheiat, dar mai sunt câteva sute de pelerini care stau la coadă pentru a se ruga la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria.

Icoana Maicii Domnului de la Nicula fost pictată în anul 1681 de către preotul ortodox Luca, din comuna Iclod, judeţul Cluj, la cererea şi pe cheltuiala nobilului român Ioan Cupşa din Nicula, care a donat-o, ulterior, bisericii din sat. Icoana a fost pictată pe lemn de tei, are înălţimea de 86 de centimetri, lăţimea de 65 de centimentri, iar grosimea scândurii este de doi centimetri.

Primele atestări ale minunilor săvârşite de icoana Fecioarei Maria datează din februarie 1699, când icoana a început să lăcrimeze timp de trei săptămâni. De-a lungul timpului, reprezentanţii Mănăstirii Nicula au consemnat cazuri de persoane care sufereau de diverse boli şi care s-au vindecat după ce s-au rugat şi au atins icoana.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici