Procurorul Mihaela Iorga a contestat în instanţă revocarea din DNA

Procurorul Mihaela Iorga a declarat, pentru MEDIAFAX, că a contestat în instanţă revocarea din Direcţia Naţională Anticorupţie.

Urmărește
421 afișări
Imaginea articolului Procurorul Mihaela Iorga a contestat în instanţă revocarea din DNA

Procurorul Mihaela Iorga a contestat în instanţă revocarea din DNA

"Suntem pe procedură prealabilă. Eu am cerut şi suspendarea actului administrativ. La Curtea de Apel. Pe nelegalitate, pentru că, în principal, e condiţia esenţială la suspendarea actului administrativ, nelegalitatea. După revocare, în mod normal, te întorci, cum spune legea, la parchetul de la care provii sau la un alt parchet. Pentru că totul a decurs foarte rapid, n-a mai existat posibilitatea să optez pentru un alt parchet, motiv pentru care a fost emis ordinul pentru Bacău, Parchetul Judecătoriei Bacău. Avocatul s-a ocupat de această problemă. Din câte am înţeles de la avocat, eu n-am verificat, ar fi termen cred că săptămâna aceasta, undeva joi", a declarat, pentru MEDIAFAX, procurorul Mihaela Iorga.

Pe 5 iulie, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a semnat ordinele de revocarea a procurorilor Mihaela Moraru şi Doru Ţuluş, după ce Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil solicitarea. Procurorul şef al DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru motivul că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei whatsapp.

„S-a întâmplat să primesc un denunţ pe email şi care a fost fotografiat şi transmis pe whatsapp.(...) Codul de procedură penală prevede că denunţul poate fi formulat sub orice formă: o adresă, un memoriu, un denunţ, o declaraţie. El trebuie să fie scris, semnat personal şi poate fi transmis pe orice formlă: pe fax, pe mail, prin poştă, printr-un avocat, deci nu văd nicio cauză de nulitate”, spunea la acea vreme Moraru Iorga.

Procurorul a acuzat-o, tot atunci, pe Laura Codruţa Kovesi că a făcut presiuni pentru reţinerea Elenei Udrea, ”chiar şi pentru o noapte”,deşi nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului şi atunci ”totul era doar un circ mediatic”.

”În situaţia privind dosarul Elenei Udrea în care Parlamentul a da aviz pentru reţinere, nu şi pentru arestare şi în care am ieşit şi am spus clar la acel moment ca atât timp cât nu avem arestare, nu se impune reţinerea că ar însemna să facem doar un circ mediatic. Am închis telefonul, am luat măsura controlului judiciar pe cauţiune şi consider că a fost o măsura corectă având în vedere avizul Parlamentului. Nu mi-a spus în mod direct, pentru că nu procedează niciodată în mod direct. Sună, întrebă sau efectiv intervenea printr-un procuror şef adjunct care era coordonatorul secţiei a doua. Mi-a spus ca opinia conducerii este ca ar trebui reţinută pentru că există aviz de reţinere. A fost mesajul doamnei procuror şef . Chiar şi pentru pentru o noapte. Ceea ce mi s-a părut bizar. Şi este motivul pentru care în noaptea aia mi-am inchis telefonul”, a declarat procurorul Mihaela Moraru Iorga.

Ulterior revocării, Secţia pentru Procurori a CSM a decis revenirea procurorului Mihaela Iorga la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici