Gabriel Popoviciu, eliberat pe o cauţiune de 200.000 de lire şi obligat să poarte brăţară de supraveghere

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a fost eliberat, luni, la Londra, pe o cauţiune de 200.000 de lire sterline, acesta fiind nevoit să poarte brăţară de supraveghere, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Urmărește
2971 afișări
Imaginea articolului Gabriel Popoviciu, eliberat pe o cauţiune de 200.000 de lire şi obligat să poarte brăţară de supraveghere

Gabriel Popoviciu, eliberat pe o cauţiune de 200.000 de lire şi cu brăţară de supraveghere

Surse judiciare au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că omul de afaceri Gabriel Popoviciu a fost eliberat, luni, la Londra, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de lire sterline.

El a primit un mandat de supraveghere de 30 de zile, fiind obligat să poarte brăţară electronică şi să se prezinte trei zile pe săptămână la secţia de poliţie din Londra, potrivit sursei citate.

Eliberarea pe cauţiune a lui Gabriel Popoviciu vine după ce Poliţia Română a transmis că omul de afaceri fusese reţinut, tot luni, la Londra, după ce a fost dat în urmărire internaţională de pe 3 august, ca urmare a condamnării la 7 ani de închisoare pentru tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren al Universitării de Ştiinţe Agronomice Bucureşti.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că autorităţile din România au obţinut informaţii referitoare la locul în care se afla Gabriel Popoviciu, fiind informaţi poliţiştii din Londra. La rândul lor, aceştia ar fi reuşit să ia legătura cu avocatul omului de afaceri, iar ulterior Popoviciu a mers la secţia de poliţie, alături de apărătorul său.

Omul de afaceri a fost condamnat pe 2 august, însă poliţiştii nu l-au găsit, fiind dat în urmărire internaţională. Ulterior dispariţiei, avocatul său, care este şi fost director FBI, Louis Freeh, a transmis, printr-un comunicat de presă, că e "profund dezamăgit" de decizia instanţei supreme de a-l condamna pe acesta la 7 ani de închisoare, precizând că hotărârea nu este susţinută nici de lege, nici de fapte.

Gabriel Popoviciu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare, pentru tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti (USAMV).

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, pentru MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce aşteaptă toată documentaţia în acest caz.

"Problema extrădării lui Popoviciu o vom aborda ce pe orice altă problemă de extrădare, cu maximă celeritate şi pe baza documentaţiei legale necesare. Popoviciu s-a predat autorităţilor politiei londoneze. Noi nu ştim în momentul asta care este mobilul ce l-a determinat să se predea. El putând foarte simplu să urce în avion, să vină acasă să se predea autorităţilor române. Putea să meargă la ambasadă să spună: «Vreau să intru sub justiţia mandatului de arestare». Prin urmare, cu prudenţă, un termen foarte scurt, trebuie să vedem de ce s-a predat. Dacă s-a predat să intre în puterea mandatului de arestare, azi-mâine agenţii Interpol din România pleacă la Londra să-l aducă acasă să-l pună sub puterea mandatului de arestare. Instanţele trimit din oficiu documentaţia. De ce aşteptăm documentaţia? Dacă cumva s-a predat exact cu scopul contrar, de a rămâne sub protecţia autorităţilor judiciare londoneze, atunci Anglia, ţară membră a Uniunii, autorităţile judiciare din Anglia vor judeca mandatul european de arestare şi vor decide trimiterea lui în România", a declarat, pentru MEDIAFAX, Tudorel Toader.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici