- Home
- Social
- BRAŞOV, (09.09.2017, 11:52)
- Departamentul Corespondenţi
GALERIE FOTO | Mâncăruri bavareze, bere şi muzică live cu formaţii din Austria, la Oktoberfest de la Braşov
Festivalul Oktoberfest din Braşov, ajuns la cea de-a noua ediţie, a pregătit pentru turişti şi braşoveni, timp de o săptămână, până în 17 septembrie, preparate tradiţionale bavareze, muzică live, multă bere, dar şi concursuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
3592 afișări
FOTO | Mâncăruri bavareze, bere şi muzică live cu formaţii din Austria, la Oktoberfest de la Braşov
VEZI MAI JOS GALERIA FOTO
Festivalul Oktoberfest se desfăşoară la Braşov în perioada 7-17 septembrie în zona fostului stadion municipal din cartierul Bartolomeu.
Pe trei hectare, organizatorii au întins două corturi imense, în care turiştii pot bea bere, se pot înfrupta din preparate tradiţioanle bavareze, săseşti, ungureşti , dar şi româneşti, alături de muzică live asigurată în fiecare seară de formaţii invitate din Austria şi Germania, dar şi band-uri autohtone.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
Cele două corturi au tematici diferite. Cortul ”Kronstadt” este o incursiune în istoria Braşovului şi este decorat ca atare. În plus, aici vizitatorii au parte de mâncăruri gourmee, pregătite de un chef celebru, Liviu Preda. Preparatul ”vedetă“ al acestuia este raţa pe varză bavareză roşie.
Al doilea cort, pe nume ”Weisen”, este o copie a cortului Oktoberfest Munchen, are 3200 de metri pătraţi şi 6000 de locuri la mese, fiind cel mai mare cort întins vreodată la Braşov, potrivit organizatorilor.
Aici, gurmanzii vor putea să se bucure de mâncăruri tradiţionale, nu doar bavareze, ci şi româneşti, ungureşti sau săseşti.
În permieră pentru acest an, la Oktoberfest a fost amenajat şi un parc de distracţii pentru copii.
”Pentru Braşov înseamnă un eveniment major, care atrage extrem de mulţi turişti într-o perioadă de 11 zile, atât turişti străini, cât şi români. Este important pentru economia locală, pentru că aceşti turişti nu vin numai să consume la noi, ci vin să stea în hoteluri, consumă în oraş, vizitează atracţiile turistice ale Braşovului. Per ansamblu, prin Oktoberfest Braşov aducem cam 10-12 milioane de euro în economia locală. Îmbinăm şi susţinem legăturile de afaceri între România, între firme româneşti şi firme germane, în special bavareze. Noi avem foarte multe firme germane în cadrul Clubului Economic German şi de aceea ne vedem şi ca un catalizator de legături economice între Braşov şi Germania, suntem, practic, creatori de punţi între piaţa germană şi piaţa din românia“, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Cristian Macedonschi, consilier local şi unul dintre organizatorii evenimentului.
La Oktoberfest, vizitatorii pot cumpăra şi suveniruri, aduse special pentru eveniment din Bavaria. În plus, oraşul Linz, cu care Braşovul este înfrăţit, are un stand în cadrul evenimentului. La fel şi oraşul Nurenberg, cu care Braşovul are relaţii economice strânse.
Pentru ca servirea berii să fie cât mai eficientă, organizatorii au adus la eveniment un draft de bere care umple 6 halbe de câte un litru, în şase secunde. Draftul este adus din Viena, special pentru Oktoberfest.
”Dacă am lua toate halbele de bere care se beau aici la Oktoberfest Braşov, probabil am reuşi să facem o înşiruire până la Munchen. Ne aşteptăm la un consum de peste 1000 de hectolitri în aceste 11 zile“, a spus Cristian Macedonschi.
Oktoberfest promovează brandurile autohtone, aşa că berea oficială a festivalului este una locală, produsă la o fabrică din oraş.
Oktoberfest are şi o componentă socială. Alături de Crucea Roşie, organizatorii au montat urne pentru donaţii pentru ca pe parcursul festivalului să se adune banii necesari pentru un sistem mobil de colectare a sângelui, care există în acest moment doar în Capitală.
Anul viitor, Oktoberfest împlineşte 10 ani, iar organizatorii se gândesc deja la ce surprize să pregătească, pentru ca evenimentul să fie memorabil. La anul, vor fi aduse spre degustare zece tipuri de bere germană, pentru cei zece ani de Oktoberfest.
Pentru organizarea festivalului sunt implicate direct sau indirect peste 1000 de persoane, iar anul acesta organizatorii au investit peste 300.000 de euro în Oktoberfest 2017. După Braşov, organizatorii Oktoberfest se mută la Galaţi, unde sărbătoarea berii va rămâne timp de patru zile.
Organizatorii estimează că anul acesta, Oktoberfest va fi vizitat la Braşov de 350.000 de oameni. Anul trecut au fost 300.000.
Galerie foto
Citeşte şi: VIDEO | Ambarcaţiune cu zeci de migranţi, interceptată în zona 2 Mai. Vasul avea la bord inclusiv 23 de copii
Citeşte şi: Traficul rutier va fi restricţionat, în centrul Capitalei, pentru "The Color Run Night". HARTA cu rutele ocolitoare
Citeşte şi: Bulgarii cumpără legume de la fermierii din Izbiceni, le procesează şi le exportă în Germania, Austria sau Turcia
Citeşte şi: GALERIE FOTO, VIDEO | Caşcavea, pastramă de berbecuţ,caviar de păstrăv şi dulceaţă de nuci verzi, la Festivalul Caşcavelei
Citeşte şi: Turiştii rătăciţi în Masivul Ceahlău au fost găsiţi în zona unei cascade, cu semne de hipotermie, de salvamontiştii din Neamţ
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: GALERIE FOTO, VIDEO | Două ambarcaţiuni, cu 220 de refugiaţi la bord, interceptate de Garda de Coastă. O navă a fost detectată în apropiere de 2 Mai, iar cealaltă, blocată în larg
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe