- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.06.2016, 10:29)
- Andreea Traicu , Gabriela Ghitcuta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video George Becali, audiat de procurorii DNA în dosarul privind cărţile scrise de deţinuţi: Am fost chemat ca martor, este vizată comisia de penitenciar şi dacă am fost favorizat - VIDEO
Omul de afaceri George Becali a fost audiat, miercuri, la sediul DNA, în dosarul deschis de procurori în luna ianuarie, privind cărţile scrise de deţinuţi, lucrări pe baza cărora unele persoane condamnate au obţinut zile de libertate.
Urmărește
1768 afișări
UPDATE: Omul de afaceri George Becali a declarat, după ce a fost audiat la DNA în dosarul privind cărţile scrise în penitenciare de deţinuţi, că este martor în anchetă, cauza vizând funcţionari ANP.
"Am fost chemat ca martor în elaborarea cărţilor pe care le-am scris în puşcărie, nu mă vizează pe mine, vizează comisia de penitenciar şi dacă am fost favorizat. Martor am venit, mator plec, se anchetează numai favorizarea, în ceea ce priveşte funcţionari din ANP. În ceea ce priveşte Poarta Albă, le-am spus ce ştiu eu şi ce priveşte cărţile scrise de mine. Au fost mai catolici decât Papa, s-au cerut acte în plus. De alte puşcării nu ştiu. Am luat fiecare carte în parte şi au fost cinci, s-a făcut procedura pentru fiecare carte", a declarat George Becali după audieri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
George Becali a ajuns, miercuri dimineaţa, la sediul DNA, unde este audiat ca martor în dosarul de favorizarea făptuitorului, deschis în luna ianuarie de procurorii DNA în cazul cărţilor scrise de deţinuţi.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracţiuni de corupţie, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanţele de judecată.
"Potrivit procesului verbal de sesizare din oficiu întocmit de procurori, fapta ar fi fost săvârşită de mai multe persoane care au acţionat concertat în scopul de a crea aparenţa că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiţionat. Dintr-o notă întocmită de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, precum şi din datele existente în spaţiul public rezultă indicii că, în realitate, aceste condiţii nu erau îndeplinite în realitate, iar prin faptele săvârşite s-a urmărit exclusiv favorizarea persoanelor condamnate", explica DNA într-un comunicat de presă.
Potrivit procurorilor, mai multe cadre universitare ar fi acordat recomandări formale prin care au atestat pretinsa relevanţă ştiinţifică a unor lucrări, exclusiv pe baza titlului acestora, fără a lua contact în vreun mod cu autorul lucrării şi fără a cunoaşte viziunea acestuia asupra temelor care urmau să fie abordate.
"Aceste recomandări ar fi avut o natură generică şi ar fi fost folosite, uneori, în aceeaşi formă, pentru elaborarea unor multiple lucrări cu caracter ştiinţific", se mai arată în comunicatul citat.
De asemenea, alte cadre universitare ar fi acceptat să valideze valoarea unor lucrări şi să le includă în evidenţa unor conferinţe ştiinţifice internaţionale, în condiţiile în care activitatea de elaborare desfăşurată de autor durase câte o oră pentru fiecare comunicare.
"Se observă că ar exista o discrepanţă între prestigiul presupus al unei asemenea manifestări şi implicarea reală a autorului, care a determinat ca fiecare oră de activitate să reducă durata pedepsei executate cu câte 30 de zile", potrivit DNA.
Totodată, ar fi existat persoane care au acceptat să elaboreze lucrări cu un aparent caracter ştiinţific şi care au fost asumate ulterior de persoanele condamnate, mai spus procurorii.
"Lucrările pretins a fi fost realizate în penitenciar citează opere la care autorul nu a avut acces nici la bibliotecă, nici online, iar timpul dedicat elaborării lucrărilor este în mod obiectiv insuficient pentru un asemenea demers (de exemplu 12 ore pentru o lucrare de 180 de pagini ori 6 ore şi 40 de minute pentru elaborarea unei lucrări de 212 pagini). În aceste împrejurări, concluzia este că autorul real este o altă persoană", susţin procurorii.
Citeşte şi: OUG care suspendă diminuarea pedepsei deţinuţilor care scriu cărţi în penitenciar, publicată în Monitorul Oficial
Citeşte şi: Becali, Copos şi Voiculescu, "vedetele" unei expoziţii cu cărţi din detenţie, la Biblioteca Naţională - GALERIE FOTO
Citeşte şi: Ce profesori şi edituri au girat cărţile scrise în detenţie de Becali, Voiculescu, Adrian Năstase sau Cristi Borcea. LISTA deţinuţilor care au publicat cărţi în ultimii ani
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
-
ieri, 22:27