- Home
- Social
- DEVA, (28.05.2015, 20:21)
- Departamentul Corespondenţi
Gerea: Corpul de control al Ministerului Energiei a constatat la CEH trei speţe care au ajuns la DNA
Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat, joi, că la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) au fost făcute verificări de către Corpul de Control al ministerului, fiind întocmite rapoarte pe diverse speţe, trei dintre acestea ”plecând către DNA”.
Urmărește
298 afișări
Gerea: Corpul de control al Ministerului Energiei a constatat la CEH trei speţe care au ajuns la DNA (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)
Întrebat într-o conferinţă de presă la Petroşani dacă este adevărat că, în urmă cu câteva săptămâni, Corpul de Control al Guvernului a fost la CEH şi dacă da, ce a constatat, Andrei Gerea a răspuns: "Al premierului (Corpul de Control - n.r.) nu ştiu ce a constat. Al nostru (Corpul de Control - n.r.) a întocmit rapoartele de control şi pe diverse speţe, trei au plecat către DNA”.
Întrebat ce vizau cele "trei speţe", Gerea a refuzat să dea detalii, spunând doar: "O să le aflăm!”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Ministrul Andrei Gerea a mers, joi, în Valea Jiului, după ce, marţi după-amiază, liderul sindical de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, a intrat în greva foamei şi s-a legat cu lanţuri de poarta de la intrarea în mină, protestând pentru salvarea locurilor de muncă.
În urma gestului său, sute de mineri au declanşat proteste. Astfel, miercuri dimineaţă, peste 300 de mineri de la exploatările Lonea şi Lupeni, din schimburile trei şi patru şi o parte din cei din schimbul întâi, au refuzat să intre în subteran, protestând în faţa sediilor celor două unităţi miniere. Ulterior, minerii au plecat în marş spre sediul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) din Petroşani, aflat la peste opt kilometri distanţă. Între timp, numărul liderilor de sindicat care au intrat în greva foamei ajunsese la patru. Şi liderul sindical de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, a mărşăluit, miercuri, cu lanţurile pe el alături de ortaci până la Petroşani, în curtea CEH.
Pe de altă parte, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Energiei să meargă la CEH şi să anunţe salariaţii că Guvernul acordă un ajutor de stat de 167 de milioane de lei complexului, dar să aibă asupra sa şi documente prin care să le arate acestora că FMI şi CE cer închiderea unităţii.
"Vă rog să mergeţi cu ceea ce aprobăm azi, dar să mergeţi şi cu ceea ce ne cer tot timpul şi Comisia, şi FMI-ul, să închidem CNH-ul (CEH Hunedoara-n.r.). Poate ne ajută ei să-l salvăm şi să facem restructurările de care e nevoie şi să-l salvăm", i-a spus premierul ministrului Energiei la începutul şedinţei Guvernului de miercuri.
În aceste condiţii, aproximativ o sută dintre minerii care au protestat la Petroşani au anunţat că îşi vor petrece noaptea de miercuri spre joi în curtea CEH, pentru a-l aştepta pe ministrul Andrei Gerea.
Joi dimineaţă, în faţa sediului CEH s-au adunat peste 300 de mineri de la Lonea şi Lupeni, ei protestând pentru a doua zi consecutiv. De asemenea, câteva zeci de mineri de la Livezeni s-au blocat în subteran, joi, în aşteptarea discuţiilor dintre ministrul Energiei, Andrei Gerea, autorităţi şi liderii sindicali.
Minerii au renunţat la proteste joi seară, după ce conducerea CEH şi ministrul Energiei au semnat un protocol care prevede, între altele, un program de reorganizare a companiei şi derogarea termenului pentru închiderea minelor de huilă de la 2018 la 2024.
Recent, peste 200 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara au protestat faţă de neacordarea ajutorului de stat de 167 milioane de lei, printre revendicări fiind şi crearea unei strategii energetice care să cuprindă termocentralele Mintia şi Paroşeni.
Comisia Europeană a aprobat temporar un ajutor în valoare de 37,7 milioane de euro pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara, deţinut de Ministerul Energiei.
Ca urmare a pierderilor înregistrate în 2013 şi în 2014, Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu probleme grave de lichiditate.
Complexul Energetic Hunedoara, cu sediul la Petroşani, judeţul Hunedoara, deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România şi are aproximativ 6.500 de angajaţi.
Citește pe alephnews.ro: Călătorești în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe