- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.04.2015, 12:42)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gheorghe Borcean este noul preşedinte al Colegiului Medicilor din România
Gheorghe Borcean este noul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, acesta fiind ales la conducerea organizaţiei profesionale după ce Vasile Astărăstoae a demisionat.
Urmărește
2437 afișări
Gheorghe Borcean este noul preşedinte al Colegiului Medicilor din România (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România (CMR) s-a întrunit, vineri, în şedinţă pentru alegerea noului preşedinte al CMR, după ce profesorul dr. Vasile Astărăstoaie şi-a înaintat demisia din această funcţie.
În urma votului, doctorul Gheorghe Borcean, care ocupa funcţia de vicepreşedinte al CMR, a fost ales în funcţia de preşedinte, fiind înregistrat un singur vot "împotrivă".
De asemenea, după alegerea lui Gheorghe Borcean la conducerea CMR, în locul vacant de vicepreşedinte a fost ales profesorul dr. Micea Cinteză, care în trecut a avut şi el un mandat de preşedinte al organizaţiei profesionale. Din Biroul Executiv al CMR mai fac parte vicepreşedinţii Constantin Cârstea şi Călin Bumbuluţ, precum şi secretarul general Viorel Rădulescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
La sfârşitul lunii martie, Vasile Astărăstoae şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al CMR, funcţie pe care o ocupa din 2007, el motivând că a luat decizia ca urmare a sentinţei Judecătoriei Iaşi, care l-a condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. Decizia, luată în 27 martie, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Procurorii îl acuză pe Astărăstoae că s-ar fi angajat pe sine însuşi în proiectul european "Standarde europene pentru programe post-doctorale competitive de formare în domeniul managementului, cercetării avansate şi expertizei psihiatrice medico-legale", câştigat şi implementat în 2010 de Institutul de Medicină Legală din Iaşi, al cărui director era atunci.
Citeşte şi:
Astărăstoae, condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese
În februarie 2015, Astărăstoae a anunţat că demisionează din funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Astărăstoae a spus că nu şi-a depus demisia anul trecut pentru că oricum în acest an erau alegeri la UMF Iaşi şi că urma să fie ales un nou rector. Interimatul la conducerea UMF Iaşi este asigurat de Dragoş Pieptu, unul dintre prorectorii instituţiei.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe