Guvernul a înfiinţat un grup de coordonare a implementării Strategiei naţionale privind imigraţia

Reprezentanţi ai Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI, MApN, Ministerului Finanţelor, Ministerului Transporturilor, SRI, SIE, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale vor face parte din grupul de implementare a Strategiei naţionale privind imigraţia.

Urmărește
346 afișări
Imaginea articolului Guvernul a înfiinţat un grup de coordonare a implementării Strategiei naţionale privind imigraţia

Guvernul a înfiinţat un grup de coordonare a implementării Strategiei naţionale privind imigraţia (Imagine: Adrian Piclisan / Mediafax Foto)

Guvernul a aprobat, miercuri, prin hotărâre, completarea componenţei actuale a Grupului de coordonare a implementării Strategiei naţionale privind imigraţia.

Astfel, în structura actuală a Grupului vor fi cooptaţi şi reprezentanţi din partea următoarelor instituţii: Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Transporturilor, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

De asemenea, actul normativ stabileşte reguli speciale privind desfăşurarea reuniunilor Grupului de coordonare a implementării Strategiei naţionale privind imigraţia în cazul în care apar situaţii de criză.

Totodată, secretariatul tehnic al Grupului va avea, între atribuţii, şi elaborarea, pe baza propunerilor reprezentanţilor instituţiilor din cadrul Grupului, a Planului integrat de acţiune pentru gestionarea crizei în domeniul imigraţiei, precum şi monitorizarea permanentă pe timpul crizei şi întocmirea periodică a informărilor privind situaţia operativă. Planul integrat de acţiune va fi aprobat mai întâi de către conducătorii ministerelor şi instituţiilor publice autonome în sarcina cărora cad activităţile specifice stabilite în cuprinsul Planului.

Comisia Europeană cere României să găzduiască 6.351 de imigranţi dintr-un total de 160.000 sosiţi în Grecia, Italia şi Ungaria, potrivit unei propuneri de repartizare a acestora, publicată miercuri pe site-ul CE.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au susţinut că România nu poate primi mai mult decât îi permite capacitatea de 1.785 de locuri. Săptămâna viitoare va avea loc şedinţa CSAT în care se va discuta situaţia privind cotele de refugiaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici