- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.04.2023, 15:29)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul a stabilit noi condiţii pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni
Solicitantul şi membrii de familie ai acestuia să fie încadraţi în muncă, iar copiii minori să fie înscrişi la şcoală, sunt condiţiile pe care refugiaţii ucraineni trebuie să le îndeplinească în următoarele cinci luni pentru a mai primi sprijin financiar de la guvern.
Urmărește
642 afișări
Executivul a aprobat, miercuri, hotărârea de Guvern care modifică legislaţia privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina. Astfel, sunt prevăzute modificări ale cuantumului sumelor forfetare, precum şi condiţiile şi mecanismul de acordare a acestora.
Cuantumul sumei forfetare, se va acorda în mod diferenţiat. Astfel, pentru primele patru luni consecutive, suma va fi compusă dintr-o sumă pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în cuantum diferenţiat, respectiv de 750 lei/lună pentru persoana singură şi 2000 lei/lună pentru o familie, precum şi dintr-o sumă pentru acoperirea cheltuielilor de hrană în cuantum de 600 lei/ lună pentru fiecare persoană. Începând cu a 5-a lună până la finele anului 2023, compusă dintr-o sumă pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în cuantum diferenţiat, respectiv de 750 lei/ lună pentru persoana singură şi 2000 lei/lună pentru o familie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Condiţiile de acordare a acestor sume forfetare se modifică. Pentru prima lună, singura condiţie impusă este ca străinul să fie beneficiar al protecţiei temporare. Pentru următoarele 3 luni solicitantul şi membrii familiei acestuia care îndeplinesc condiţiile pentru a fi încadraţi în muncă pe teritoriul României să fie înregistraţi la una din agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă sau a Municipiului Bucureşti sau, după caz, să fie încadraţi în muncă pe teritoriul României şi să aibă înscrişi copiii minori care îndeplinesc condiţiile pentru a frecventa o formă de învăţământ preuniversitar, în grupe/clase/formaţiuni de studiu din unităţile de învăţământ preuniversitar în una din modalităţi: - în calitate de antepreşcolari, preşcolari sau elevi în calitate de audienţi sau să frecventeze activităţi educaţionale din oferta altor instituţii/organizaţii, precum hub-uri sau centre educaţionale organizate în unităţi de învăţământ de către autorităţi ale administraţiei publice locale sau organizaţii neguvernamentale din zonele cu un număr mare de beneficiari ai protecţiei temporare, centre UNICEF Blue Dot deschise pe teritoriul ţării în parteneriat cu MFTES, palate şi cluburi ale copiilor, centre comunitare de învăţare permanentă, centre educaţionale pentru preşcolari, şcoli de artă sau centre culturale.
Începând cu a 5-a lună până la finalul anului 2023 solicitantul şi membrii de familie ai acestuia să fie încadraţi în muncă şi să aibă înscrişi copiii minori potrivit modalităţilor descrise mai sus.
Solicitanţii trebuie să depună o cerere la primărie, iar primăria verifică prin aplicaţia informatică dacă persoana este beneficiar de protecţie temporară şi îndeplineşte condiţiile referitoare la înregistrarea/încadrarea în muncă şi înscrierea copiilor în unităţi de învăţământ şi ulterior îi repartizează în locaţiile stabilite prin hotărârile comitetelor judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă. Unităţile care asigură cazarea transmit primăriilor, în primele 5 zile lucrătoare ale lunii în curs pentru luna anterioară solicitarea de decontare.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe