- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.08.2014, 12:38)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul nu susţine proiectul prin care ziariştii ce relevă corupţia primesc 2% din banii recuperaţi
Guvernul a dat un aviz nefavorabil proiectului de lege privind înfiinţarea Fondului Special pentru Jurnalismul de Investigaţie, prin care jurnaliştii şi persoanele care dezvăluie acte de corupţie vor primi 2% din prejudiciul recuperat.
Urmărește
723 afișări
Guvernul nu susţine proiectul prin care ziariştii ce relevă corupţia primesc 2% din banii recuperaţi (Imagine: Shutterstock)
Anunţul a fost făcut de unul dintre iniţiatorii acestui proiect, deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru, într-un comunicat remis MEDIAFAX.
"În timp ce premierul clamează pe reţele de socializare libertatea presei, guvernul respinge proiectul de lege ce susţine jurnalismul de investigaţie (...) Adevărata «susţinere» faţă de libertatea presei s-a văzut în urmă cu câteva zile în şedinţa de guvern. Guvernul «iubitor» de presă a şters pe jos cu jurnalismul de investigaţie dând aviz negativ proiectului de lege ce are drept obiective combaterea corupţiei prin sprijinirea oricărui demers făcut de jurnalişti în demascarea practicilor ce afectează bugetul statului", se spune în comunicatul remis de Tudor Ciuhodaru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Potrivit acestuia, proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Special pentru Jurnalismul de Investigaţie prevede că persoanele care aduc la cunoştiinţa publică prin utilizarea oricărui mediu de informare (publicaţii, online, radio, televiziune) orice act de corupţie vor primi, dintr-un fond special pentru jurnalismul de investigaţie, 2% din valoarea prejudiciului recuperat la bugetul de stat.
"Acest proiect de lege nu presupune cheltuieli bugetare şi nici crearea de instituţii speciale. El reprezintă un instrument de luptă împotriva corupţiei instituţionalizate şi permite limitarea presiunilor politicului în activitatea jurnalistică, prin sprijinul financiar acordat jurnalismului de investigaţie. Prin respingerea acestui proiect guvernul preferă să ţină în lesă câinele de pază al democratiei pentru ca e greu de crezut că un jurnalist prost plătit şi aflat în permanenţă sub ameninţarea pierderii locului de muncă va mai avea resursele de a se aventura în anevoioasa luptă de dezvăluire a actelor de corupţie", se spune în comunicat.
Totodată, Tudor Ciuhodaru solicită "celor ce mai cred în libertatea de expresie" să i se alăture în acest demers de adoptare a proiectului de lege, "ce asigură funcţionarea unui jurnalism capabil să se lupte cu corupţia şi infractorii politici".
Potrivit site-ului Guvernului, Executivul a dat un aviz nefavorabil la propunerea legislativă intitulată "Lege privind înfiinţarea Fondului Special pentru Jurnalismul de Investigaţie", în data de 31 iulie.
Acest proiect de lege a fost iniţiat de deputaţii PP-DD Tudor Ciuhodaru, Daniel Fenechiu şi Adrian Nicolae Diaconu.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe