- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
IMAGINI cu tablourile ridicate de anchetatori de la Darius Vâlcov - GALERIE FOTO
Anchetatorii au identificat cele aproximativ o sută de tablouri găsite la percheziţiile din dosarul fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov şi le-au trimis la expertiză unor specialişti evaluatori şi muzeografi, printre operele de artă fiind şi trei lucrări semnate Pablo Picasso.
IMAGINI cu tablourile ridicate de anchetatori de la Darius Vâlcov
De asemenea, au mai fost identificate tablourile: "Portret" - de Rudolf Schweitzer-Cumpăna, "Micul dejun" - de Eustaţiu Stoenescu, "Lan de grâu", "Grădina Cişmigiu" - de Samuel Mutzner, "Prapor" - de Horia Bernea, "Zână", "Zâne", "Victor Hugo" - de Andy Warhol.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, arestat la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru corupţie, a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), vineri, după ce la percheziţii au fost găsite aproximativ o sută de tablouri.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, procurorii DNA au făcut joi percheziţii în Bucureşti şi judeţul Olt, la firme şi la persoane de încredere ale fostului ministru al Finanţelor. Anchetatorii au găsit la percheziţii aproximativ o sută de tablouri, printre care şi opere ale lui Picasso, Corneliu Baba şi Nicolae Grigorescu, care ar fi fost achiziţionate de la case de licitaţii.
În urma cercetărilor, au fost identificate două case de licitaţii din Bucureşti, de unde ar fi fost achiziţionate tablourile, cele mai multe fiind cumpărate de Lucian Petruţ Şuşală pentru Darius Vâlcov.
Sursele citate au precizat că Darius Vâlcov intenţiona să deschidă o galerie de artă în Bucureşti, iar în acest scop luase un spaţiu şi începuse amenajarea, dar, din cauza cercetărilor, ar fi ascuns tablourile la patru persoane de încredere.
Anchetatorii ar fi găsit unele tablouri prin dulapuri sau pe sub paturi, din cauza faptului că Vâlcov şi oamenii săi de încredere s-ar fi grăbit să le ascundă, au mai arătat sursele citate.
Conform aceloraşi surse, din datele anchetei nu rezultă că Vâlcov era cunoscător de artă, dar a identificat în achiziţia operelor de artă o posibilitate de a ascunde provenienţa banilor obţinuţi prin traficarea influenţei şi fapte de corupţie.
Tablourile ridicate la percheziţii au fost date, vineri, unor specialişti evaluatori şi muzeografi, pentru a fi expertizate, a declarat procurorul şef adjunct al DNA, Călin Nistor, precizând că majoritatea operelor de artă au fost cumpărate din străinătate, prin case de licitaţii.
"De astăzi, demarăm procedura de identificare-certificare, de către o comisie de specialişti în domeniu. Sperăm ca evaluarea să fie făcută cât mai rapid, pentru că sunt probleme legate de depozitarea acelor tablouri. Ele trebuie transmise unor instituţii de profil", a adăugat Călin Nistor.
Adjunctul şefului DNA a precizat că procurorii cunosc cu certitudine cui aparţin operele de artă, dar având în vedere că ancheta se află încă într-o fază incipientă, nu poate spune că acestea îi aparţin sau nu lui Darius Vâlcov.
Călin Nistor a mai spus că majoritatea operelor de artă găsite la percheziţiile din dosarul lui Vâlcov au fost achiziţionate din străinătate, prin intermediul unor case de licitaţii.
Bărbatul care păstra tablourile, la mai multe adrese din judeţul Olt şi din Bucureşti, "nu a fost audiat în cadrul procesului penal", a precizat Nistor.
Procurorul şef adjunct al DNA nu a dorit să comenteze decizia instanţei de cercetare a lui Vâlcov în arest la domiciliu, şi nu în arest preventiv, aşa cum au cerut anchetatorii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO