Video IMAGINILE ZILEI: Defecţiune la un autobuz Otokar. Unul dintre vehiculele care circula în Capitală, inundat cu apă clocotită. Pasagerii au fost evacuaţi

Un furtun al instaţiei de încălzire al unui autobuz Otokar, care mergea spre Otopeni, s-a spart vineri dimineaţă şi a inundat cabina cu apă clocotită, călătorii fiind evacuaţi, au confirmat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Societăţii de Transport Bucureşti (STB).

Urmărește
5816 afișări

Potrivit reprezentanţilor STB, un furtun al instalaţiei de încălzire al unui autobuz care circula către Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, pe ruta 783, s-a spart vineri dimineaţă.

Autobuzul a fost inundat cu apă clocotită, iar pasagerii au fost evacuaţi.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a distribuit pe Facebook imagini cu incidentul. "Primăria neagă acest incident. Cică nu s-a întâmplat. Iar Otokar, firma turcească de asamblare a autobuzelor, ne ameninţă cu procese, cică le strică imaginea (Firea, gen). Iar apa... Deja vine cu rugină. Parcă ar veni de pe conductele RADET. #hamam. Mai bine ar spune cum au primit acest contract. Firea, banii înapoi! Contractul oprit!", a scris Ciucu, pe Facebook.

De când au fost aduse în Bucureşti, autobuzele Otokar au avut mai multe probleme din cauza frigului.

De altfel, tot vineri, consilierul general PNL Ciprian Ciucu a distribuit o înregistrare video cu un autobuz Otokar care se defectase pe traseu. "S-a mai stricat unul. Nu, nu este o conspiraţie a universului împotriva FIREA/PSD. Sunt doar proaste şi scumpe. Atât poate Firea de la PSD", a completat liberalul.

În luna iunie a acestui an, primarul general, Gabriela Firea, a semnat împreună cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primăria Capitalei achiziţionează 400 de autobuze noi Euro 6. Conform graficului de livrări, până la sfârşitul acestui an, vor veni la Bucureşti primele 100 de unităţi, urmând ca anul viitor, să ajungă şi restul de 300 de autobuze.

Valoarea tranzacţiei este 100 milioane euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri în funcţie de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 m, 50 autobuze de 10,7m şi 30 de autobuze de 18 metri. Noile autobuze beneficiază de aer condiţionat şi de tehnologie GPS, care permite localizarea în trafic şi furnizarea către călători a informaţiilor legate de timpii de aşteptare în staţie şi de parcurgere a traseului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici