- Home
- Social
- (13.05.2023, 07:11)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
În 2023, cetăţenii europeni sunt la fel de mulţumiţi precum erau înainte de pandemie
Potrivit unor cercetători, gradul de satisfacţie personală în Europa a revenit la niveluri pre-Covid.
Urmărește
269 afișări
În 2023, cetăţenii europeni acum sunt la fel de mulţumiţi precum înainte de pandemie
În ziua în care OMS a declarat sfârşitul urgenţei pandemice de Covid-19, un studiu recent a relevat că cetăţenii europeni şi-au recăpătat nivelul de satisfacţie personală dinainte de pandemie.
Sondajul a acoperit 25 din 37 de ţări din zona UE, fiind luate în calcul cele cu o populaţie de peste un milion de locuitori.
Analiza a inclus comparaţii geografice între Europa împărţită în blocuri de est şi de vest. Rezultatul? Destul de previzibil: Cercetătorii au descoperit că ratele ridicate ale mortalităţii cauzate de COVID-19 au coincis cu o satisfacţie mai scăzută cu viaţa. Iar al doilea val al pandemiei de COVID-19, care a avut loc în Europa în 2021, a avut un impact şi mai grav asupra fericirii cetăţenilor europeni.
Dar lucrurile au început să arate bine pe măsură ce numărul deceselor legate de COVID-19 a scăzut în timpul celui de-al treilea val. Reducerea severităţii pandemiei, atribuită răspândirii vaccinurilor împotriva COVID-19, a fost punctul de cotitură. Iar variantele Omicron care, deşi prezintă o capacitate mai mare de a se sustrage sistemului imunitar şi o transmisibilitate mai mare, s-au dovedit a fi mai puţin letale decât cele anterioare, nu au încetinit recuperarea în ceea ce priveşte bunăstarea psihologică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
„Când politicile restrictive au fost reduse substanţial, oamenii şi-au reluat o viaţă mai normală şi timpul petrecut în locuri de recreere şi de vânzare cu amănuntul a revenit la nivelurile de dinainte de pandemie”, explică cercetătorii. „Această relaxare a contribuit la recuperarea satisfacţiei personale”. Şi toate acestea s-au tradus într-o revenire la gradul de mulţumire colectivă din vremurile pre-pandemice.
Nu este totul. „Rămân multe de descoperit despre canalele specifice care au influenţat sentimentul de satisfacţie al europenilor, cum ar fi schimbările în locurile de muncă, sănătatea şi condiţiile de viaţă”, comentează cercetătorii. „Cercetarea viitoare ar trebui să identifice aceste canale, precum şi rezultatele pe termen lung, mecanismele de adaptare psihologică şi ceea ce se poate face de fapt pentru a atenua impactul unei crize”.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe