- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.12.2015, 14:42)
- Cătălin Lupăşteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Incendiul din COLECTIV: Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului, rămâne în arest preventiv
Tribunalul Bucureşti a decis definitiv, joi, ca Alin Anastasescu să fie cercetat în continuare în arest preventiv, în dosarul privind incendiul din Colectiv, în care este acuzat de ucidere din culpă, alături de ceilalţi doi patroni ai clubului, plasaţi de patru zile în arest la domiciliu.
Urmărește
1958 afișări
Incendiul din COLECTIV. Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului, rămâne în arest preventiv (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Instanţa a admis contestaţia formulată de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a stabilit ca Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv, să rămână în arest preventiv.
În 21 decembrie, Judecătoria Sectorului 4 admisese cererea lui Alin Anastasescu de înlocuire a arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, decizia fiind contestată de procurori la Tribunalul Bucureşti.
Ceilalţi doi patroni ai clubului Colectiv - Paul Gancea şi Costin Mincu - au fost eliberaţi din arest preventiv şi plasaţi în arest la domiciliu în 21 decembrie, decizia fiind luată atunci tot de Tribunalul Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
Citeşte şi: Cătălin Ilniţchi, rănit în Colectiv şi transferat la un spital din Israel, s-a întors în ţară
Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost arestaţi preventiv în 3 noiembrie, în dosarul în care sunt acuzaţi de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) de ucidere din culpă în cazul incendiului din 30 octombrie, soldat cu 63 de morţi şi aproximativ o sută de răniţi.
Citeşte şi: TRAGEDIA din Colectiv: Ultimii trei răniţi care mai erau în Spitalul Militar au fost externaţi. În străinătate rămân internaţi 19
Potrivit procurorilor PICCJ, "incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club".
Citeşte şi: INCENDIUL din Colectiv: O nouă victimă, Cristian Mitroi, şi-a pierdut viaţa în Marea Britanie. Avea 30 de ani şi era artist grafic. Numărul celor decedaţi a ajuns la 63
Anchetatorii au arătat că patronii Colectiv, deşi au dat o declaraţie pe proprie răspundere că vor respecta limita maximă de 80 de locuri pe scaune, au încălcat obligaţia, în seara zilei de 30 octombrie intrând, într-un spaţiu de 425 de metri pătraţi, aproximativ 400 de persoane.
Procurorii au pus sechestru pe bunurile celor trei patroni ai clubului.
În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. Alte 36 de persoane au murit în spitale din ţară şi din străinătate, numărul victimelor ajungând, în 21 decembrie, la 63.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe