Începe JUDECATA în dosarul privind autorizaţiile clubului Colectiv, în care este cercetat Cristian Popescu Piedone

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, joi, că instanţa a fost sesizată în mod legal în dosarul în care fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, este acuzat că ar fi încălcat legea autorizând funcţionarea clubului Colectiv, urmând să înceapă judecata.

Urmărește
407 afișări
Imaginea articolului Începe JUDECATA în dosarul privind autorizaţiile clubului Colectiv, în care este cercetat Cristian Popescu Piedone

Începe JUDECATA în dosarul privind autorizaţiile clubului Colectiv, în care este cercetat Cristian Popescu Piedone (Imagine: RAZVAN LUPICA / MEDIAFAX FOTO)

"Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Popescu Cristian Victor, Iofciu Aurelia şi Ganea Luminiţa Larisa împotriva încheierii din data de 14.10.2017 a Tribunalului Bucureşti", se precizează în decizia Curţii de Apel.

Hotărârea este definitivă urmând să se înceapă judecata pe fond/

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul "Colectiv" în mai 2016. 90 de persoane au cerut să se constituie părţi civile, cerând drept despăgubiri sume care variază între 30.000 euro şi 2.000.000 euro.

Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de abuz în serviciu cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4, alături de Aurelia Ioficiu, şef al Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4 Bucureşti la data faptelor, acuzată de complicitate la abuz în serviciu, Luminiţa Ganea, consilier în cadrul aceleaşi structuri şi de Sandra Moţoc, referent superior în cadrul serviciului, asupra căreia planează suspiciuni de complicitate la abuz în serviciu.

"Infracţiunea de abuz în serviciu (sub forma autoratului, respectiv a complicităţii) reţinută în sarcina inculpaţilor constă în eliberarea acordurilor şi autorizaţiilor de funcţionare pentru două societăţi comerciale într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor", spuneau procurorii la trimiterea în judecată.

Totul, în condiţiile în care în Sectorul 4 al Capitalei primarul şi funcţionarii serviciului de autorizări comerciale aveau exclusiv competenţa de a emite acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru societăţile comerciale cu obiect de activitate baruri, cluburi, restaurante, mai spune DNA.

Astfel, în calitate de primar, Cristian Popescu Piedone ar fi încălcat legea şi eliberând, la data de 14 ianuarie 2015, acordul şi autorizaţia de funcţionare pentru SC Colectiv Club SRL, deşi clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu, menţionează procurorii.

"Autorizarea funcţionării clubului SC Colectiv Club SRL, ca unitate de alimentaţie publică fără autorizarea de securitate la incendiu, de către Popescu Cristian Victor Piedone , cu sprijinul lui Iofciu Aurelia şi Ganea Luminiţa Larisa, a determinat: - un folos necuvenit pentru S.C. Colectiv Club SRL în cuantum de 62.298 lei. - punerea permanent în pericol a vieţii, sănătăţii, integrităţii corporale a persoanelor, angajaţilor care s-au aflat în incinta SC Colectiv Club SRL în perioada ianuarie – 30 octombrie 2015 prin acceptarea funcţionării acestui club în lipsa măsurilor tehnice de prevenire sau reducere a urmărilor în caz de incendiu, generatoare de risc pentru clienţi şi angajaţi", explică DNA.

Potrivit DNA, în acest fel, "există o legătură de cauzalitate între îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu de către inculpaţi, rezultatul dramatic şi prejudiciul adus părţilor civile din prezenta cauză".

În perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016, 90 de persoane au depus cereri de constituire de parte civilă, dintre care 27 sunt persoane care au suferit vătămări în urma incendiului din club, iar 63 sunt rude ale celor decedaţi. Aceştia au cerut drept daune sume care variază între 30.000 euro şi 2.000.000 euro.

De asemenea, la data de 30 ianuarie 2015, "cu sprijinul inculpatelor Iofciu Aurelia şi Moţoc Sandra Ramona, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone, cu încălcarea prevederilor legale anterior menţionate, a emis acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare pentru o altă societate comercială, pentru desfăşurarea activităţilor de alimentaţie publică, deşi restaurantul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu", lucru ce a adus un folos necuvenit societăţii respective în valoare de 147.133 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici