International Health Forum: Furnizarea serviciilor medicale în România este sub media europeană/ Producătorii de Medicamente trag un semnal de alarmă

Jacek Glinka, preşedintele Asociaţiei Medicines for Europe, prezent la International Health Forum, a declarat că ţara noastră este la coada clasamentului european în ceea ce priveşte furnizarea de servicii medicale şi susţine că un buget sustenabil ar rezolva această problemă.

Urmărește
307 afișări
Imaginea articolului International Health Forum: Furnizarea serviciilor medicale în România este sub media europeană/ Producătorii de Medicamente trag un semnal de alarmă

International Heath Forum: Furnizarea serviciilor medicale în România este sub media europeană

"Când ne uităm la poziţia Comisiei Europene, ne dăm seama că se încearcă încurajarea tuturor ţărilor din Europa să găsească o cale prin care să promoveze asimilarea mai puternică a produselor generice. Soluţia ar fi bugete ale sănătăţii mai sustenabile în Europa. România este una dintre ţările în care industria generică este una foarte bună pentru pacienţi şi există şi o relevanţă a industriei şi pentru economia ţării. Însă această relevanţă înseamnă ca Guvernul să îşi asume mai multă responsabilitate faţă de această industrie şi să o susţină pentru că în acest fel va proteja şi locurile de muncă şi economie în sine", a declarat Jacek Glinka, preşedintele Asociaţiei Medicines for Europe, prezent la International Health Forum.

De aceeaşi părere este şi cosilierul de stat, Diana Păun, care a explicat nevoie necondiţionată de echilibru în bugetul alocat sectorului de sănătate din România.

"Preocuparea în zilele noastre este aceea de a avea sisteme de sănătate sustenabile. Din nefericire, sistemul de sănătate românesc se confruntă cu numeroase provocări, iar piaţa medicamentelor nu reprezintă o excepţie. Cred că cea mai mare ameninţare o constituie lipsa de consecvenţă în ceea ce priveşte politicile şi reglementările cu repercursiuni asupra sectorului farmaceutic, privind strict din punct de vedere economic şi asupra pacientului", a afirmat Diana Păun, consilier de stat, Administraţia Prezidenţială.

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România atrage atenţia autorităţilor asupra nevoi de medicamente generice pe care România o are.

"Industria de generice vine cu două direcţii: fie vine cu medicamente de aceeaşi calitate şi eficacitate ca un original, dar la preţuri mult mai mici, în felul acesta să putem trata efectiv de zece ori mai mulţi pacienţi sau să economisim bugetul dat pentru medicamente. Noi dorim să fim consideraţi un partener pentru autorităţi, să fim chiar un instrument pe care autorităţile să îl exploateze la miximum pentru tratarea mai multor pacienţi", a explicat Adrian Grecu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).

Potrivit APMGR, industria generică locală contribuie cu cca 1,5% la PIB, asigurând peste 8.000 de locuri de muncă. România are o tradiţie în producerea medicamentelor de peste 100 de ani, iar sectorul farmaceutic a fost declarat sector strategic pentru economia României, fiind inclus pe lista celor 10 domenii prioritare pentru economia ţării.

International Health Forum, organizat, marţi, de Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România, s-a aflat la a treia ediţie şi este cel mai important eveniment al industriei de medicamente generice si biosimilare a Romaniei, care aduce la aceeaşi masă companii farmaceutice, politicieni, specialişti în sănătate, oficiali publici, organizaţii de pacienţi şi lideri de opinie pentru a dezbate şi a schimba păreri despre cele mai importante probleme pe care le înfruntă industria.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici