Ion Cristoiu: Cum a sărit Klaus Iohannis în ajutorul DGIA, implicată într-un uriaş scandal de devalizare de fonduri secrete

  • Ion Cristoiu: Preşedintele, nitam-nisam, a dezvăluit public ceea ce de obicei se ţine secret la un asemenea nivel: Existenţa unor cîrtiţe de ale noastre în instituţiile unei alte ţări. În cazul de faţă, cîrtiţele nu puteau fi decît în Armata Rusă, la nivele înalte.
  • Ion Cristoiu: Ce l-a apucat pe Klaus Iohannis să fie atît de sincer? El care ascunde tot ce face şi ce drege ca Preşedinte. Răspunsul ni-l dă constatarea că Preşedintele se referă la Serviciul Secret al Armatei, cunoscut sub numele de Direcţia Generală de Informaţii a Armatei
  • Ion Cristoiu: Recent, DGIA a fost subiectul unui uriaş scandal. Generalul Iulian Gheorghe, adjunct cu Operativul al Directorului, a fost arestat pentru însuşirea a 180.000 de dolar din Fondurile operative ca să-şi facă o vilă. Mai precis, acesta falsifica deconturile destinate operaţiunilor sub acoperire ale ofiţerilor din DGIA
Urmărește
3874 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Cum a sărit Klaus Iohannis în ajutorul DGIA, implicată într-un uriaş scandal de devalizare de fonduri secrete

Ion Cristoiu: Cum a sărit Klaus Iohannis în ajutorul DGIA, implicată într-un uriaş scandal de devalizare de fonduri secrete

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că preşedintele Klaus Iohannis a folosit plimbarea în Parcul Văcăreşti, de Ziua Pământului, ca pretext pentru a spăla imaginea Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei (DGIA), implicată în scandalul devalizării fondului operativ al instituţiei.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Joi, 22 aprilie 2021, dînd curs nevoii de a face şi el ceva pentru a marca Ziua Pămîntului (parcă-i şi văd pe consilieri ciocănind la uşa biroului prezidenţial ca să-i semnaleze că mîine e Ziua Pămîntului şi trebuie să facem şi noi ceva), Klaus Iohannis s-a desfătat cu o plimbărică prin Parcul Naţional Văcăreşti. Nu doar Ziua Pămîntului a fost motivul coborîrii sale din Dealul Cotrocenilor. La o adică mai putea planta un puiet în grădina Palatului, departe de presă. Preşedintele a ieşit în lume pentru a se putea pronunţa asupra problemelor interne şi internaţionale, ivite şi înflorite cît timp a stat pitit la Cotroceni, ca să nu fie obligat să spună ceva despre Păruiala din cadrul Coaliţiei de Guvernare.

Printre aceste probleme s-a numărat şi tensiunea de la graniţa dintre Rusia şi Ucraina. Se înregistraseră aici masive comasări de trupe şi armament ruseşti. Comentatorii independenţi – chiar şi la noi, în Colonie, există aşa ceva – au presupus că e vorba de un exerciţiu al Federaţiei Ruse. Prin mişcarea de trupe, Vladimir Putin a vrut să testeze reacţia noului preşedinte american, Joe Biden. Dacă ar fi fost Donald Trump un asemenea test ar fi fost imposibil. Fostul preşedinte era atît de dus cu pluta încît îşi putea schimba reacţiile de la o clipă la alta, urmînd dinamica postărilor sale pe Twitter. La ora cînd ieşise Klaus Iohannis în lumea din afara Palatului, Rusia îşi retrăgea armata. Testul reuşise. Joe Biden dăduse înapoi. Nu prea diferit de cum dăduse înapoi Hruşciov în Criza Rachetelor din Cuba. Între cele două puteri nucleare cîştigă într-o escaladare a confruntării cea care lasă impresia că e decisă să apese pe butonul nuclear. Cei puşi în slujba NATO de la noi, ca lachei ai generalilor de la Cartierul General, au tras de Sirena lui Roaită a unui pericol iminent pentru România. Potrivit lor, Vladimir Putin voia să ne ia plaja de la Mamaia, astfel încît locul junicilor top model şi fără sutien, să-l ia tancurile ruseşti, în chiloţi de baie.

În aceste condiţii, era de aşteptat ca uneia dintre fătucele Grupului de la Presă (de la Realitatea Plus, de unde altundeva?!) să i se dea discret înainte de Conferinţă un bileţel cu textul întrebării despre Ameninţarea Rusiei. A avut loc următorul dialog:

<Reporter: Bună ziua, domnule preşedinte! Miruna Mihailovici, Realitatea PLUS. Aş vrea să vă rog să ne daţi o poziţie referitor la faptul că există o profundă îngrijorare legat de ceea ce se întîmplă la graniţele Ucrainei, acolo unde Rusia a mutat trupe şi armament fără precedent. Este o ameninţare concretă asupra securităţii Europei /.../ Cehia se află într-un conflict diplomatic cu Rusia, un conflict foarte grav, liderii partidelor europene au spus deja că sunt fără echivoc alături de Cehia. Care este poziţia României în acest moment şi dacă veţi convoca un CSAT referitor la această situaţie? Mulţumesc!

Klaus Iohannis: Situaţia este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniţa de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenţie aceste lucruri, deci să nu îşi imagineze cineva că noi stăm şi aşteptăm informaţii de la alţii. Nu, noi dăm informaţii altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut mai multe discuţii cu Ministrul Apărării şi cu alţi conducători de servicii specializate. Cunoaştem foarte bine situaţia din teren şi tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Sîntem extrem de îngrijoraţi, însă situaţia este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar şi securitar, ci şi diplomatic şi acest lucru îl facem. Iar întrebarea despre CSAT, da, într-adevăr, voi convoca pe săptămîna viitoare o şedinţă a CSAT-ului, dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de Est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, nu este cazul, nu se face, dar vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază.>

Despre acest moment am vorbit atît la Gîndurile lui Cristoiu de la Aleph News, cît şi în Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro.

Atît de tare m-a intrigat.

Faptul că serviciile noastre secrete dau informaţii serviciilor secrete partenere din Occident e deja o lozincă de viaţă şi muncă a conducerilor lor politice şi operative. Nu cred că e o fălire fără temei. Noi, românii sîntem buni la obţinerea informaţiilor prin oamenii de la faţa locului (Humint), în timp ce vesticii sînt fixaţi (din cauza asta orbi!) în Sigint, informaţiile prin supraveghere tehnică. Sînt sigur că noi am avut în perioada de tensiune oameni în teren. Informaţiile obţinute de ei au fost împărtăşite şi cu serviciile partenere. Despre asta Klaus Iohannis nu numai c-a ştiut, dar era obligat să ştie. Aşa cum mi-a dezvăluit Silviu Predoiu, fostul şef al Operativului de la SIE, împărtăşirea informaţiilor cu partenerii se face doar după ce Preşedintele a aprobat asta.

Nu acest adevăr mă intrigă, ci faptul că Preşedintele, nitam-nisam, a dezvăluit public ceea ce de obicei se ţine secret la un asemenea nivel:

Existenţa unor cîrtiţe de ale noastre în instituţiile unei alte ţări.

În cazul de faţă, cîrtiţele nu puteau fi decît în Armata Rusă, la nivele înalte.

Aşa cum se vede din răspuns, Klaus Iohannis ţine morţiş să dezvăluie public faptul că serviciile noastre secrete sînt atît de bune încît aliaţii le roagă să le dea şi lor informaţii.

În istoria postdecembristă şi, din cîte ştiu, în istoria României moderne e o premieră:

Şeful statului confirmă public faptul că România spionează o altă ţară.

Cu Serviciile de Informaţii s-a lăudat şi Traian Băsescu în cele două mandate. El s-a referit însă la informaţii de pe plan intern, date de SRI.

Ce l-a apucat pe Klaus Iohannis să fie atît de sincer?

El care ascunde tot ce face şi ce drege ca Preşedinte.

Răspunsul ni-l dă constatarea că Preşedintele se referă la Serviciul Secret al Armatei, cunoscut sub numele de Direcţia Generală de Informaţii a Armatei.

Şi aceasta constatare pleacă nu numai de la presupunerea că informaţii din dispozitivul militar rus nu putea da decît un serviciu specializat în informaţii militare, dar şi de menţiunea c-a avut discuţii pe această temă cu ministrul Apărării.

Recent, DGIA a fost subiectul unui uriaş scandal. Generalul Iulian Gheorghe, adjunct cu Operativul al Directorului, a fost arestat pentru însuşirea a 180.000 de dolar din Fondurile operative ca să-şi facă o vilă. Mai precis, acesta falsifica deconturile destinate operaţiunilor sub acoperire ale ofiţerilor din DGIA. În orice ţară din lume, Scandalul, confirmat oficial prin arestarea generalului, ar fi dus la căderea multor capete: a lui Marian Hăpău, directorul DGIA, a şefului Contrainformaţiilor şi chiar a ministrului.

Nu s-a întîmplat nimic.

Asta înseamnă c-a intervenit pentru salvarea respectivilor Comandantul Suprem, Klaus Iohannis.

Scandalului oficial i s-a adăugat un Scandal de presă. Din scurgeri din cadrul anchetei, presa independentă (cît a mai rămas) a dezvăluit că Iulian Gheorghe l-a dat în gît pe Marian Hăpău mărturisind la interogatorii că devalizarea fondului operativ e o practică veche a DGIA.

Şi generalul a dezvăluit că în DGIA cu ştiinţa lui Marian Hăpău se născocesc informaţii ca şi cum ar fi primite în schimbul unor sume.

Sumele respective sînt însuşite de conducerea DGIA.

Cu ele sînt mituiţi mulţi politicieni şi presa – mai precis un blog al lui Silviu Sergiu – a dezvăluit că un beneficiar a fost Klaus Iohannis, care a primit drept cadou celebrul costum de ski.

Dezvăluirea ar fi dus, în alte părţi, la un cutremur, în presă şi în politică.

PSD a trecut-o sub tăcere.

Înţelegerea de nonbeligeranţă cu Klaus Iohannis funcţionează din plin.

Presa, prezidenţială într-una din 1990 încoace, a relatat Scandalul cenzurînd referirile la Klaus Iohannis.

De înţeles că în cadrul Conferinţei de presă, din parc, nici un jurnalist n-a îndrăznit să-l întrebe pe Klaus Iohannis despre uriaşul Scandal ivit într-unul din cele mai importante servicii secrete ale României.

Nici n-ar fi fost nevoie.

S-a pronunţat indirect Klaus Iohannis.

Elogiind deşănţat activitatea DGIA!

Să fie clar că Serviciul secret al Armatei e sub protecţia sa.

Costumul de ski o fi singurul cadou făcut preşedintelui de către DGIA?”

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici