Video Laura Codruţa Kovesi, de peste patru ore în faţa procurorilor Secţiei speciale de anchetă în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa

Laura Codruţa Kovesi, fost procuror şef al DNA, se află de peste patru ore în faţa procurorilor Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa. În faţa instituţiei se află atât susţinători ai fostului procuror-şef DNA, cât şi contestatari ai acesteia.

Urmărește
4099 afișări

Laura Codruţa Kovesi a ajuns la Secţia de anchetă în jurul orei 13.00. La intrare a refuzat să facă declaraţii, însă anterior, într-un interviu, afirmase că sunt multe "coincidenţe", una fiind data la care este chemată la audieri şi care coincide cu o şedinţă din PE privind şefia Parchetului European.

În acest dosar, fosta şefă DNA are calitatea de suspect, cauza fiind deschisă în urma unui denunţ al omului de afaceri Sebastian Ghiţă. Este pentru a doua oară când Laura Codruţa Kovesi se prezintă la sediul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Kovesi este acuzată de luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia.

Joi, Conferinţa Preşedinţilor a stabilit, la Bruxelles, cine sunt membrii echipei de negociere a Parlamentului European cu Consiliul Uniunii Europene pentru şefia procurorului-şef european. Astfel, preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes şi Judith Sargentini, preşedintele Comisiei CONT, Ingeborg Grassle, compun echipa de negociere a PE cu Consiliul UE pentru şefia procurorului-şef european.

Ca şi data trecută, fostul procuror-şef DNA a fost aşteptat la intrare de câteva zeci de oameni, atât contestatari ai activităţii sale, cât şi susţinători.

În privinţa acestui dosar, Laura Codruţa Kovesi a acuzat, recent, că sunt multe "coincidenţe", una fiind data la care este chemată la audieri, care coincide cu o şedinţă din Parlamentul European ce vizează concursul pentru şefia Parchetului European.

"E clar că această chestiune cu dosarul penal, sunt mult coincidenţe. S-a început următirea penală când am plecat la Bruxelles, coincidenţă- sunt citată în 7 martie, când va fi luată o decizie în Parlamentul European. O să vedem cât de mult afectează. Ceea ce a ţinut de mine eu am făcut, din punct de vedere al tehinicii profesioniste eu treaba am terminat-o. Acum este o decizie politică. Această decizie politică nu am determinat-o eu sau alt candidat, ci a fost o decizie stabilită prin regulament", a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Europa Fm.

Laura Codruţa Kovesi este acuzată de luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa din Indonezia.

Joi, Conferinţa Preşedinţilor a stabilit, la Bruxelles, cine sunt membrii echipei de negociere a Parlamentului European cu Consiliul Uniunii Europene pentru şefia procurorului-şef european. Astfel, preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes şi Judith Sargentini, preşedintele Comisiei CONT, Ingeborg Grassle, compun echipa de negociere a PE cu Consiliul UE pentru şefia procurorului-şef european, a declarat europarlamentarul PNL, Marian-Jean Marinescu. Conferinţa Preşedinţilor a avut loc după ce în urma unui vot secret, Comisia LIBE a Parlamentului European a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici