- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lincu: Raportul ANI arată că nu eram obligat să depun declaraţiile de avere şi interese
Preşedintele Sindicatului "Pro Lex", Vasile Lincu, a declarat joi că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) recunoaşte, printr-un raport, că nu avea obligaţia legală de depunere a declaraţiilor de avere şi interese, funcţia deţinută nefiind încadrată în categoriile de funcţii din Legea 176/2010.
În plin scandal de corupţie în vămile din România, ANI făcea public, în mass-media, că s-a autosesizat cu privire la neîndeplinirea formalităţilor de depunere a declaraţiilor de avere şi de interese a 14 lideri de sindicat, printre care se afla şi preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", Lincu Vasile, a declarat acesta pentru MEDIAFAX.
"Deşi acuza nu se referea, în mod concret, la ceva anume, asocierea informaţiei autosesizării din 15 decembrie 2011 cu evenimentele din luna februarie 2011, nu a fost întâmplătoare, lăsând impresia că şi liderii de sindicat sunt implicaţi în evenimentele mediatizate la acea vreme", spune liderul sindical.
După mai bine de 6 luni de analiză, prin Raportul de evaluare din 1 iulie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a clasat lucrarea privindu-l pe Lincu Vasile.
Liderul sindical precizează că decizia de clasare a fost motivată prin concluzia că "din analiza documentelor primite şi a informaţiilor publice existente rezultă faptul că, domnul Lincu Vasile - preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex nu avea obligaţia legală de depunere a declaraţiilor de avere şi interese, funcţia deţinută de către acesta neîncadrându-se în categoriile de funcţii prevăzute de art.1, punctul 37 din Legea nr. 176/2010".
"Agenţia Naţională de Integritate (prin autosesizarea cu privire la liderii celor mai importante sindicate din România), Parchetul General (care a efectuat într-un dosar din 2009, percheziţie televizată la domiciliul preşedintelui Sindicatului "Pro Lex", pentru ca, ulterior, fără efectuarea vreunei expertize, prin adresa nr. 3883/20.06.2011, să dispună restituirea tuturor documentelor şi înscrisurilor ridicate), precum şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (care a venit în control a doua zi după o conferinţă de presă, comunicând, ulterior, prin adresa nr. 864371/27.04.2011 că s-a suspendat inspecţia fiscală), reprezintă decât instrumente de intimidare a celor care protestează faţă de corupţia instituţionalizată", a mai spus Lincu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Alegerile prezidenţiale au fost contestate la CCR. Se cere anularea primului tur
-
Trupele israeliene au deschis focul în Liban la câteva ore după începerea armistiţiului
-
Fostul ministru de externe din Ucraina: nicio speranţă că Trump va obţine un acord de pace
-
Ghinea, apel către alegătorii PSD: Nu o veţi duce mai bine cu un ţăcănit care aruncă ţara în haos
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO