- Home
- Social
- PETROŞANI, (11.06.2013, 17:27)
- Ramona Rosulescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lucrări de peste 65 de milioane de euro, la Termocentrala Paroşeni, pentru protecţia mediului
O instalaţie care extrage sulful din gazele de ardere şi alta de evacuare a zgurii şi cenuşii vor fi construite la Termocentrala Paroşeni (Hunedoara), valoarea lucrărilor, care vor fi făcute pentru respectarea normelor de protecţie a mediului impuse de UE, depăşind 65 de milioane de euro.
Urmărește
475 afișări
Lucrări de peste 65 de milioane de euro, la Termocentrala Paroşeni, pentru protecţia mediului (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Complexul Energetic Hunedoara, Ministerul Economiei începe lucrările din cadrul proiectului "Centrala Electrică Paroşeni" din localitatea hunedoreană Vulcan, valoarea investiţiei fiind de 65.300.000 de euro.
Astfel, se va construi o instalaţie de desulfurare a gazelor de ardere şi se va schimba tehnologia actuală de colectare, transport şi depozitare a zgurii şi cenuşii.
Lucrările la instalaţia de desulfurare de la Termocentrala Paroşeni, parte a Complexului Energetic Hunedoara, vor începe joi, în prezenţa ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
"Realizarea lucrărilor reprezintă o investiţie de importanţă majoră pentru întreaga Vale a Jiului, fiind asigurată funcţionarea grupului energetic nr. 4 pentru următorii 30 de ani, cu respectarea tuturor condiţiilor de mediu impuse de Uniunea Europeană şi asigurarea unui consum mediu anual de circa 700.000 tone de cărbune - huilă energetică de Valea Jiului", se arată în comunicatul citat.
Directorul Termocentralei Paroşeni, Doru Vişan, declara, la sfârşitul anului trecut, că investiţia presupune construirea unei instalaţii care extrage sulful din gazele de ardere, iar în combinaţie cu calcarul transformă totul în gips.
Totodată, va fi construită şi o instalaţie de evacuare a zgurii şi cenuşii într-un amestec foarte dens, ce se întăreşte foarte repede.
Termocentrala Paroşeni îndeplineşte deja condiţiile de mediu legate de pulberile la coş, urmând să mai fie efectuată doar această etapă de desulfurare a gazelor. Odată cu realizarea investiţiei, termocentrala va îndeplini toate condiţiile de mediu impuse de Uniunea Europeană.
Investiţia se derulează printr-un contract de finanţare încheiat între România şi Banca Europeană de Investiţii.
Durata de execuţie a lucrărilor este de 31 de luni de la data intrării contractului în perioada de execuţie, reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara estimând că vor fi finalizate în iulie 2015.
Citeşte şi:
Peste 100 de mineri de la Paroşeni au refuzat să iasă din subteran la terminarea programului. Ei au ieşit la suprafaţă după asigurări de la Ministerul Energiei că cererile le vor fi respectate
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe