- Home
- Social
- (29.06.2020, 13:25)
- Vasilica Pencu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ludovic Orban: „Sănătatea are nevoie de schimbări majore. Este nevoie de mai mulţi bani”
- Ludovic Oban a făcut o serie de precizări privind stadiul actual al domeniilor-cheie din ţară.
- Acesta mizează pe digitalizare, atragerea de finanţări, popularizarea telemuncii şi investiţia în Sănătate şi turism.
Urmărește
1942 afișări
Ludovic Orban despre stadiul actual al României la capitolele-cheie
Ludovic Orban a făcut o serie de precizări recent, despre capitolele la care trebuie lucrat în continuare.
- Sănătate
„Am resimţit absenţa digitalizării. Cardul de sănătate nu a funcţionat. Aplicarea despre cardul de sănătate trebuie refăcută. Investiţiile pentru Sănatate trebuiesc să fie foarte importante şi vin din programul SURE. Va trebuie să ne adoptam propriului program de reziliere, va trebui să avem toate solicitările de finanţare, deja am început să lucrăm. Programul SURE este util, România poate să depună până la 5 miliarde. În 2020, suntem pe propriile picioare. Pe concedii medicale, în luna mai, am decontat peste 6 milioane”, explică prim-ministrul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
-
De la Mesopotamia la Calendarul Gregorian: Cum am ajuns să sărbătorim Anul Nou pe 1 ianuarie
-
BNR reuşeşte să păstreze cursul extrem de stabil şi afişează o cotaţie de 4,9741 lei/euro în ultima zi bancară din an
-
Generaţia europeană a României, la majorat: peste 3,6 milioane de copii s-au născut într-o Românie europeană, iar ei reprezintă astăzi aproape 20% din populaţia României.
Acesta spune că Sănătatea are nevoie de schimbări majore şi că este nevoie de mai mulţi bani alocaţi. „Este foarte greu să susţii un sistem de Sănătate, în funcţie de contribuţia pe care o ai. Trebuiesc dezvoltate asigurările private. Este nevoie de o digitalizare la nivel de spitale, la nivel public”, mai punctează Orban.
- Mărirea pensiilor
Oficialul vine şi cu potenţiale soluţii pentru creşterea pensilor. „Într-o ţară în care afacerile merg bine, toată lumea are şansa să trăiasca bine. Sectorul public poate să fie plătit mai bine. Nu există decât două soluţii reale de creştere a pensiilor, creşterea numărului de angajaţi şi creşterea salariului mediu.
- Finanţări
Ludovic Orban anunţă şi schimbări pentru ANAF. „De digitalizarea ANAF se ocupă compartimentul din Ministerul Finanţelor. Am făcut paşi în această direcţie. Au fost finanţări de la Banca Mondială pentru digitalizarea ANAF, dar banii nu au fost folosiţi. Au fost cumpărate scanere în vama dar nu au funcţionat. Am urmărit modele din alte tari. De exemplu, digitalizarea facturilor din Italia. Se pot face astfel de lucruri”, a mai spus premierul.
În ceea ce priveste fondurile europene, Orban spune că până în 4 noiembrie au fost decontaţi 5,3 miliarde de euro, iar în 7 luni s-au decontat peste 2 miliarde de euro. „În programul POS 2 de mediu nu se făcuse aproape nimic până nu am ajuns”, a punctat demnitarul.
- Piaţa de capital
Prim-ministrul spune că are încredere că în acest an, Curtea Constituţională va declara un act normativ. „Economia se bazează pe capital. Multe companii se finanţează de pe piaţa capitală. Şi mediul public, şi cel privat trebuie stimulate pentru a creţte credibilitatea”, recomandă acesta.
- Proiecte de viitor
„O să adoptăm tot ceea ce nu a fost declarat neconstituţional. S-a introdus şi se va stabili semnătura electronică. În ceea ce priveşte mediul, e clar că trebuie adoptată o legislaşie dar cu ce Parlament? Sunt proiecte cu deşeuri care sunt blocate. Multe dintre ele sunt nerealizabile. Galaţi transportă gunoiul la o groapa de gunoi din Vaslui”, a explicat Orban.
Totodată, legat de Energie, acesta a precizat că am intrat în an electora şi „toate partidele sunt conduse de interese electorale. Noi susţinem investiţiile în domeniu. Am adoptat o ordonanţă de urgenţă în care am anulat obligativitatea de a tranzacţiona energia prin bursă, dând posibilitatea realizării de contracte pe termen mediu”, a amintit premierul.
Mai departe, legat de IT&C, guvernul susţine telemunca. „În perioada de urgenţă, toate serviciile şi produsele generate de guvernare s-au derulat online, IMM Invest, certificatul pentru situaţii de urgenţă. Toate produsele pe care le-am generat au fost online”, a mai declarat Orban. Acesta spune că este nevoie de foarte mare voinţă pentru a continua digitalizarea, care nu reprezintă un scop in sine, ci o modalitate de creştere a serviciilor furnizate către cetăţeni.
- Turism
Turismul este foarte important, precizează Orban. „Romania are tot ceea ce îi trebuie pentru turişti. Trebuie să facem promovare turistică, pe langa brandul de ţară, trebuiesc puse în valoare locurile care sunt unice”, recomandă demnitarul.
„Romania are ceva unic. Avem un popor foarete ospitalier. Turiştii sunt uimiţi de ospitalitatea românilor. Ar trebui să îl folosim ca brand, dar ar trebui să numai fim la coadă. Că nu avem autostrăzi şi aşa mai departe. Mulţi dintre noi am ajuns foarte departe, atât în domeniul administrativ, cât şi economic.Vom face tot ce depinde de noi sa fie bine. Cu Bulgaria este mai greu. M-am întâlnit de 4 ori şi am spus despre următoarele lucruri: navigabilitatea. Am discutat de un alt proiect „Broa”. Între timp se construieşte o conductă care ne ocoleste, din Bulgaria spre Ungaria. Portul Constanţa este net superior”, a mai adăugat Orban.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Fake sau originală? Walmart a produs copii după gențile Birkin, denumite Wirkin. Cât costă produsul dupe
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe