Magistrat cercetat într-o cauză a DNA: Dosarul meu a fost restituit în 2016 / Kovesi: În cursul lui 2016 nu avem nicio restituire definitivă

Judecătoarea Florica Roman susţine că dosarul în care este acuzată de fapte de corupţie a fost restituit la DNA în anul 2016, precizările venind în contextul în care procurorul şef al DNA a declarat recent că anul trecut nu a existat nicio restituire definitivă a vreunui dosar al direcţiei.

Urmărește
1905 afișări
Imaginea articolului Magistrat cercetat într-o cauză a DNA: Dosarul meu a fost restituit în 2016 / Kovesi: În cursul lui 2016 nu avem nicio restituire definitivă

Magistrat cercetat într-o cauză a DNA: Dosarul meu a fost restituit în 2016 / Kovesi: În cursul lui 2016 nu avem nicio restituire definitivă

"Afirmaţia repetată în mai multe interviuri recente de procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, că DNA nu a avut in 2016 <<nici o restituire definitivă>> de dosar, este total falsă. (...) Îmi exercit dreptul de a o corecta pe şefa DNA şi a informa opinia publică că în 2016 a fost cel puţin un dosar DNA restituit definitiv la Parchet: e vorba despre dosarul în care am fost trimisă în judecată, fiind acuzata de DNA că aş fi primit <<o sumă de bani nedeterminată>> şi aş fi pretins <<un ceas cu cuc vechi>>. În acelaşi dosar alţi trei judecători au fost acuzaţi de DNA de abuz în serviciu pentru că au dat o hotărâre judecatorească. Culmea acuzării este că acelaşi procuror care, atunci când era la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, a cerut achitarea unei persoane inculpate, odată ajuns la DNA Oradea i-a acuzat de abuz în serviciu pe judecătorii care l-au achitat pe acel inculpat", a precizat Florica Roman într-o postare pe blogul său.

Florica Roman a făcut referire la dosarul în care este acuzată de procurorii DNA că ar fi solicitat bani şi bunuri pentru a interveni în favoarea unei persoane care avea un dosar pe rolul Tribunalului Bihor.

Cu privire la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi potrivit cărora este doar un mit faptul că DNA face dosare care, din punct de vedere al calitatii, nu sunt bune, Florica Roman a afirmat că în dosarul în care este implicată s-au constatat nereguli grave, violări de proceduri şi de drepturi şi acţiuni abuzive.

"Mă abţin să comentez despre alte dosare, însă în dosarul care mă priveşte există o hotărâre definitivă a ÎCCJ care constată grave nereguli făcute de procurorii DNA care ne-au anchetat, violări de proceduri şi drepturi, acţiuni abuzive şi arbitrare care au condus la restituirea definitivă a dosarului la DNA", a adăugat judecătoarea.

Precizările judecătoarei Florica Roman vin în contextul în care Laura Codruţa Koveşi a declarat recent că în anul 2016 nu au existat dosare restituite la DNA şi că procurorii intituţiei sunt oameni de bună credinţă, dar care pot greşi.

"În cursul lui 2016, pentru prima dată în mulţi ani în DNA nu avem nicio restituire definitivă. (...) Pot interveni greşeli în dosare, dar nu intenţionate. Nu există nimeni de rea credinţă în DNA. Poţi să greşeşti anumite acte într-un dosar, dar nu există oameni de rea credinţă. Când în DNA cineva greşeste, cu siguranţă îl identificăm. Nu există procurori care să fabrice dosare sau să le facă la comandă", a declarat Laura Codruţa Kovesi, joi, la TVR.

Magistratul Florica Roman, de la Curtea de Apel din Oradea, este acuzată de DNA, fiind suspendată din funcţie, că ar fi solicitat bani şi bunuri pentru a interveni în favoarea unei persoane care avea un dosar pe rolul Tribunalului Bihor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici