- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.04.2014, 17:06)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mai multe pieţe ţărăneşti ar putea fi înfiinţate în Capitală. Proiectul, dezbătut marţi de consilierii generali
Mai multe pieţe ţărăneşti, rezervate exclusiv producătorilor agricoli individuali sau organizaţi în orice formă asociativă, ar putea fi înfiinţate în Bucureşti, proiectul privind aprobarea unui acord de colaborare pe această temă urmând să fie dezbătut în şedinţa de marţi a CGMB.
Urmărește
326 afișări
Pieţe ţărăneşti ar putea fi înfiinţate în Capitală. Proiectul, dezbătut marţi de consilierii generali (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)
Proiectul de hotărâre privind aprobarea unui acord de colaborare, aflat pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului General al Muncicipiului Bucureşti (CGMB), are în vedere promovarea legumelor, fructelor, produselor tradiţionale româneşti şi a producătorilor români, prin susţinerea înfiinţării aşa-numitelor pieţe ţărăneşti.
Acordul de colaborare privind susţinerea înfiinţării pieţelor ţărăneşti va fi semnat de Ministerul Agriculturii, Municipiul Bucureşti, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe "Agrostar".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Potrivit acordului, pieţele ţărăneşti vor fi rezervate în exclusivitate producătorilor agricoli individuali sau organizaţi în orice formă asociativă. Producătorii care vor vinde în pieţele ţărăneşti vor trebui să deţină certificate de producător valabile şi nu vor plăti taxe sau tarife pentru utilizarea tarabelor, cântarelor, a apei, a electricităţii, a spaţiilor de depozitare sau a materialelor publicitare.
Totodată, potrivit principiilor generale privind funcţionarea pieţelor ţărăneşti, "producătorii sunt în totalitate responsabili pentru produsele lor în faţa consumatorilor şi răspund pentru respectarea normelor legate de producerea, prelucrarea şi comercializarea produselor".
Astfel, produsele agricole şi alimentare care ar putea fi comercializate în aceste pieţele vor fi legume proaspete şi conservate, fructe de livadă şi de pădure, proaspete şi conservate, miere de albine, produse tradiţionale, precum şi produse mestesugăreşti.
Dacă proiectul va fi aprobat, Ministerul Agriculturii va avea printre atribuţii, controalele în pieţele ţărăneşti privind calitatea de producător a vânzătorilor, dar şi provenienţa produselor oferite spre vânzare.
Municipalitatea va identifica locurile optime în care vor funcţiona pieţe ţărăneşti, pe care le va comunica Direcţiei pentru Agricultură a Capitalei, va acorda autorizaţiile de funcţionare şi va administra printr-un reprezentant activitatea din acestea. De asemenea, va avea în atribuţii, prin Poliţia Locală, paza şi ordinea în zonele unde vor funcţiona pieţele.
Agrostar va avea în atribuţii colaborarea cu administraţia publică locală, pentru identificarea locaţiilor destinate organizării pieţelor ţărăneşti şi comunicarea acestora cu cei interesaţi, şi se va asigura că preţurile produselor vândute în pieţele ţărăneşti nu le depăşesc pe cele din pieţele tradiţionale.
ANSVSA va elibera, prin direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv a Municipiului Bucureşti, documente de înregistrare pentru siguranţa alimentelor a unităţilor mobile şi temporare de comercializare a alimentelor.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe