Mai mulţi clujeni au pornit în marş către Capitală şi speră să ajungă în 10 zile la mitingul din faţa Guvernului | FOTO

Mai mulţi clujeni au pornit, miercuri, pe jos, în şir indian, în ”Marşul speranţei”, în care îşi propun să străbată 40 de kilometri pe zi pentru a participa în 20 ianuarie la Bucureşti la un miting faţă de modificările la Legile justiţiei. Din grup face parte şi un francez, dar şi 4 nevăzători.

Urmărește
280 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi clujeni au pornit în marş către Capitală şi speră să ajungă în 10 zile la mitingul din faţa Guvernului | FOTO

Mai mulţi clujeni au pornit în marş către Capitală şi speră să ajungă în 10 zile la mitingul din faţa Guvernului

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Participanţii la marş s-au adunat, miercuri, la Monumentul Memorandiştilor din Cluj-Napoca, locul unde au loc săptămânal proteste, având steaguri tricolore şi ale Franţei, dar şi bannere cu mesaje precum ”Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie” sau ”Marşul speranţei. Toţi pentru justiţie, cu fiecare pas! De la Cluj la Bucureşti”.

Organizatorul acţiunii, Sorin Bobiş, a declarat, presei, că dacă grupul de clujeni poate merge pe jos la Bucureşti pentru justiţie, şi locuitorii Capitalei ar trebui să iasă din blocuri, în stradă, să protesteze.

”Intenţia noastră este să mergem pe jos la Bucureşti, în <Marşul speranţei>, pentru a ajunge la mitingul programat în Capitală în 20 ianuarie. Vrem prin acest marş să spunem răspicat că nu dorim modificarea legilor justiţiei, este forma noastră de protest. Mesajul nostru este <Toată lumea la Bucureşti>, trebuie să fim cât mai mulţi acolo. Vom merge pe drum, în şir indian, şi mi-aş dori ca la intrarea în Bucureşti să fie un şir de 2 kilometri şi să ne întâlnim toţi clujenii care vor merge la miting pentru a merge împreună în Piaţa Universităţii. Când am avut această iniţiativă m-am întrebat cui ne adresăm şi am spus că ne adresăm bucureştenilor. Dacă noi venim pe jos din Cluj, şi ei trebuie să iasă din blocuri, să vină în stradă, să protesteze”, a spus Bobiş.

Acesta speră că pe traseu grupul să fie însoţit chiar şi pe parcursul a câţiva kilometri de cei ce au aceleaşi idei ca şi participanţii la marş.

Alături de Sorin Bobiş, din grup mai fac parte, printre alţii, unul dintre fiii săi în vârstă de 18 ani, o tânără de etnie maghiară din Târgu-Mureş şi un cetăţean francez, stabilit de 15 ani în România şi căsătorit cu o româncă, Alexandre Lacaille, care susţine lupta anticorupţie din ţara noastră. De asemenea, grupul va avea în componenţă şi 4 nevăzători, unul plecând de la Cluj-Napoca, iar ceilalţi trei urmând să se alăture din Sighişoara.

Grupul îşi propune să parcurgă în fiecare zi circa 40 de kilometri, participanţii fiind urmaţi de o maşină, care le va duce bagaje, şi se vor caza pe traseu în diverse pensiuni.

Sorin Bobiş are 51 de ani, lucrează în domeniul culturii plantelor şi a participat la Revoluţia din 1989 de la Cluj-Napoca.

Traseul marşului va trece prin Turda, Târgu Mureş, Sighişoara, Braşov, Ploieşti, Bucureşti - Piaţa Universităţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici