- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marica: Negocierile sunt bocate, Ialomiţianu nu mai vrea să semneze pentru acordarea stimulentelor
Negocierile de la Ministerul Finanţelor privind stimulentele sunt blocate, ministrul Gheorghe Ialomiţianu nu mai vrea să semneze pentru acordarea acestora, a declarat, vineri noapte, liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica.
Marica: Negocierile sunt bocate, Ialomiţianu nu mai vrea să semneze pentru acordarea stimulentelor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
Preşedintele "Sed Lex" a spus că ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, nu îşi mai recunoaşte promisiunile făcute angajaţilor care au protestat timp de două zile la Ministerul Finanţelor.
"Este un ministru incoerent şi incompetent. De şase ore ne certăm cine să primească stimulente şi cine nu", a adăugat Vasile Marica, la ieşirea din sediul Ministerului Finanţelor.
Marica a mai spus că în condiţiile în care nu a reuşit să ducă greva angajaţilor de la Ministerul Finanţelor la bun sfârşit şi să le obţină acordarea stimulentelor, îşi depune demisia, pentru că nu se mai consideră un lider care are un cuvânt de spus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Liderul "Sed Lex" a declarat, pentru MEDIAFAX, că la discuţiile din comisie sindicaliştii propuneau anumite criterii, iar ministrul Ialomiţianu nu era de acord cu niciunul dintre acestea, motivând că nu are acordul de la premier. Marica nu a precizat ce criterii a respins Ialomiţianu.
Comisia formată din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor şi ai sindicatelor s-a reunit, vineri dimineaţă, pentru a stabili indicatorii de performanţă după care vor fi identificaţi angajaţii care au contribuit la creşterea veniturilor bugetare şi care vor primi stimulente, discuţiile încheindu-se după mai bine de 12 ore.
Decizia de a constitui o comisie care să stabilească criteriile în baza cărora vor fi acordate stimulentele a fost luată joi, la discuţiile ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu cu sindicaliştii, după ce timp de două zile angajaţii MFP au protestat în sediul instituţiei. Acţiunea de la Ministerul Finanţelor a declanşat proteste în lanţ, mii de angajaţi din toate domeniile oprind lucrul, joi, în semn de solidaritate cu angajaţii de la MFP.
Liderul Alianţei "Sed Lex", cel care a negociat în cele două zile de protest cu ministrul Finanţelor, a spus că dacă Ialomiţianu se va răzgândi, angajaţii "nu îşi vor mai relua activitatea decât atunci când ministrul Finanţelor va demisiona".
Ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu declară, într-un interviu pentru Gândul, că ministerul are disponibilă suma de 300 de milioane de lei pentru "stimulente şi investiţii", care este suficientă, precizând că nu se poate spune că a cedat de frică solicitărilor protestatarilor din MFP.
Ministrul nu a putut preciza când vor fi plătite angajaţilor MF stimulentele restante pe august şi septembrie şi cât totalizează acestea, precizând că "trebuie să se facă mai întâi listele cu cei îndreptăţiţi să le primească, în funcţie de performanţele fiecăruia, după o analiză pe fiecare angajat pe care o vor face toţi directorii de direcţii din teritoriu".
"Apoi listele trebuie validate de comisia pe care am înfiinţat-o şi abia după aceea se vor plăti şi banii, nu vă pot da acum un termen", a spus ministrul Finanţelor.
În ceea ce-i priveşte pe şefii din teritoriu şi din centrala ministerului, aceştia vor primi stimulente "doar dacă au avut performanţe individuale, de exemplu s-au implicat şi au depăşit planul la încasări".
"Fondul pentru stimulente există la minister şi e suficient, 300 de milioane de lei ( 70 milioane euro n.r.) pentru stimulente şi investiţii ...", a spus Ialomiţianu, întrebat de unde va lua banii pentru stimulente, fără a preciza însă cât se va aloca pentru stimulente şi cât pentru investiţii.
El a exclus posibilitatea ca decizia sa de a relua plata stimulentelor în urma unei greve spontane să-i determine şi pe bugetarii din celelalte ministere să treacă la acţiuni similare dacă vor să obţină şi ei ceva bani în plus.
El a apreciat că premierul Emil Boc nu e împotriva acordării stimulentelor, ci consideră că acestea trebuie să se dea, dar numai pe criterii de performanţă.
Anul trecut, fondul de stimulente cuprins în bugetul public a fost de 1,1 miliarde lei, din care cea mai mare sumă a fost alocată Ministerului Finanţelor, respectiv 890,7 milioane lei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO