- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (31.01.2014, 15:40)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marton Arpad e împotriva interceptării suspecţilor: Nu vreau să revenim la perioada lui Ceauşescu
Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că este împotriva interceptării suspecţilor şi consideră justificate actualele prevederi ale CPP deoarece în caz contrar România s-ar întoarce la perioada lui Ceauşescu, admiţând însă că până în prezent măsura a fost posibilă.
Urmărește
379 afișări
Deputatul UDMR Marton Arpad (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)
Marton Arpad, co-iniţiator al amendamentului la CPP prin care a fost eliminată posibilitatea interceptării suspecţilor, a fost întrebat care a fost motivul pentru care a propus abrogarea prevederii din varianta actului normativ propus de Guvern în 2009.
"Am observat că din păcate presa din România atât de uşor poate fi manipulată încât nu-şi dă seama împotriva a ce se luptă. A existat o perioadă în România când orice persoană care cică a fost suspectată putea să fie ascultată, deci orice persoană. Aici unde vine manipularea, că se zice că acei urâţi corupţi nu pot fi ascultaţi. Dar dacă rămâne varianta cu suspectul, deci orice suspect este fără nicio formă prealabilă, fără nimic, poate fi ascultat telefonul oricărei persoane. Asta înseamnă inclusiv ascultarea presei", a susţinut deputatul UDMR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-o dăm în vot la alegeri! Civilizat, legal, fără violență
-
Ion Cristoiu: „Instalatorii” sunt, în limbaj CIA, cei care pun microfoane de ascultare secretă
-
Rachetele americane nu vor schimba decisiv războiul din Ucraina. Experţii explică de ce
-
Jafuri în Gaza. Aproape 100 de camioane cu alimente, atacate de bărbaţi mascaţi
El a precizat că dacă ar fi rămas în vigoare textul propus de Guvern atunci "însemna că orice persoană care cică este suspectată putea să fie ascultată". "Noi am spus că (poate fi ascultată, n.r.) numai atunci când porneşte acea urmărire (penală, n.r.) şi când, pentru o perioadă strictă – deci nu cât doreşte muşchii cuiva – pe de o parte, pe de altă parte cu acordul judecătorului de drepturi civile. Mi se pare o prevedere clară, normală, într-un stat de drept. Eu nu vreau să revin la situaţia din perioada lui Ceauşescu, când cu toţii ne-am temut că vom fi ascultaţi. Nu vreau...cine doreşte, să lupte să revenim la acea perioadă, eu nu vreau (...) Eu voi lupta în continuare pentru întronarea statului de drept în România", a precizat Marton Arpad.
Deputatul UDMR a fost întrebat care ar fi fost problema în situaţia în care ar fi fost posibilă interceptarea suspecţilor, în contextul în care există procedura avizării măsuri supravegherii de către un judecător, iar persoana care ar fi făcut obiectul ascultării urma să fie înştiinţată imediat după finalizarea supravegherii.
"Nu văd nicio problemă. Ar fi o problemă dacă s-ar reveni la perioada dinainte de ’89, eu nu vreau să revin la acea perioadă, sunt oameni care doresc, luptă cu tot dinadinsul", a mai spus Marton Arpad.
Totuşi, el a admis faptul că până la intrarea în vigoare a noului Cod de procedură penală, pe 1 februarie, este posibilă interceptarea suspecţilor conform legislaţiei în vigoare.
Fostul senator PSD, actual judecător CC, Toni Greblă şi deputatul UDMR Marton Arpad sunt autorii amendamentului prin care a fost eliminată din CPP propus de Guvern posibilitatea interceptării tehnice a suspecţilor, rămânând doar articolul care se referea doar la faza începerii urmăririi penale.
Cei doi parlamentari au semnat un amendament pentru eliminarea alineatului (2) al articolului 137 din Codul de Procedură Penală propus de Guvern şi transmis Parlamentului.
Citește pe alephnews.ro: Războiul dronelor: Cum tehnologia transformă conflictul ruso-ucrainean
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ciucă, la revenirea din Austria: „Summit-ul de pe 22 noiembrie de la Budapesta va fi decisiv în privința Schengen”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ce i-a grăbit sfârşitul lui Silviu Prigoană. Autopsia a confirmat o problemă cardiacă, dar apropiaţii susţin o ipoteză şocantă: “A vorbit și cu băieții, i-a pregătit”
CANCAN.RO
Dintr-o firmă de apartament, „nepotul” lui Nicolae Ciucă a împușcat contracte-mamut la Ministerul Apărării! Imagini în premieră cu descurcărețul rezervist și garajul lui de lux
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe