Mazăre: Producătorul general al TVR l-a îngrijit pe Nicuşor Constantinescu o lună în SUA

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, aduce ca argument pentru starea gravă în care se află Nicuşor Constantinescu faptul că acesta a fost îngrijit în SUA de producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, care a confirmat informaţia, spunând că el a fost primul care l-a îngrijit după operaţie.

Urmărește
1584 afișări
Imaginea articolului Mazăre: Producătorul general al TVR l-a îngrijit pe Nicuşor Constantinescu o lună în SUA

Radu Mazăre (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Radu Mazăre a făcut această precizare marţi, întrebat despre informaţia difuzată de TVR potrivit căreia preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu s-ar mai afla la Spitalul John Hopkins, acolo unde a fost operat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Constanţei a spus că Nicușor Constantinescu locuieşte într-un bloc de apartamente cu care unitatea medicală din SUA are contract şi că acolo sunt trataţi postoperator toţi pacienţii, el precizând că producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, ştie acest lucru pentru că l-a îngrijit pe şeful CJ Constanţa după operaţie, în SUA.

“Producătorul general de la TVR, domnul Zgabercea, a stat cu Nicuşor o lună în apartamentul în care stă şi ştie foarte bine, mai bine cei de la TVR îl sunau pe Zgabercea să-l întrebe, care este şeful lor. Spitalul John Hopkins are un contract cu un bloc de apartamente unde sunt cazaţi şi stau cei care sunt trataţi post-operator, ambulatoriu, acest contract există depus la instanţă. Zgabercea a stat o lună acolo. Numai când este în caz foarte grav se mută de acolo, intră la urgenţă şi se internează ceea ce s-a întâmplat de câteva ori. În America oamenii sunt trataţi altfel decât în România, nu stai în spital luni de zile. Dacă producătorul general al TVR a stat şi l-a îngrijit pe Nicu o lună, să-l sune pe ăla şi să-l întrebe unde stă şi cum stă Nicu, că-i explică. Zgabercea a stat o lună, i-a scos plosca, i-a pus pamperşii, ştie exact Zgabercea. Şi-a luat omul concediu, că e prietenul lui Nicu şi l-a îngrijit o lună”, a afirmat Radu Mazăre.

El a mai spus că dacă decizia de arestare preventivă a lui Nicuşor Constantinescu rămâne definitivă, atunci preşedintele CJ Constanţa va fi omorât pentru că deplasarea din America îi pune viaţa în pericol.

“Dacă vor să-l omoare, să-l aresteze. Aţi văzut şi voi imaginile, aţi văzut scrisorile medicale de la cei mai prestigioşi medici de pe planetă care spun că-i pune viaţa în pericol (transportul până în România - n.r.), l-aţi văzut şi pe el cu furtunul în burtă, să-l aresteze şi pe Băsescu să-l lase, să nu-i facă percheziţie, să-i mătrăşească dosarul că aşa-i justiţia la noi”, a adăugat Radu Mazăre.

El a făcut aceste declaraţii la intrarea în sediul Poliţiei Constanţa, unde se prezintă săptămânal, ca o condiţie a cercetării sale sub control judiciar.

Contactat, marţi, de MEDIAFAX, Cristian Zgabercea, producătorul general al TVR, a spus că a stat "aproape o lună" cu Nicuşor Constantinescu.

"Au fost trei săptămâni şi ceva", a completat acesta.

Întrebat dacă spitalul John Hopkins are contract cu un complex de apartamente, acesta a precizat: "Este un bloc de locuinţe în care, când te duci la spital, îţi oferă ei chestia asta şi te duci acolo. Acolo, 90% din cei care stau în locuinţele acelea sunt trataţi ambulatoriu, pacienţi ai spitalului".

"Eu când am plecat pe 5 mai sau 6 mai, (...) de abia i se băgase drenul ăla, ultimul, în stomac. Nu ştiu (cât ar mai fi trebuit să stea - n.r). Acolo este doctorul Mohamad Allaf, care este şeful chirurgiei robotice de acolo, care l-a şi operat. Ştiu că are întâlniri periodice cu el, la cinci zile, la şapte zile, cum îl programează el ca să vadă cum evoluează chestia care nu o stăpânesc nici ei, cu această secreţie din stomac", a mai spus acesta.

De asemenea, întrebat când a vorbit ultima oară cu Nicuşor Constantinescu, Zgabercea a menţionat că "în urmă cu câteva zile".

"Vorbesc cu el la telefon. Vorbesc de câteva ori pe săptămână. Acum în weekend nu ştiu dacă am vorbit, că nu am fost eu acasă. În general, vorbesc la două zile, în fiecare zi, la trei zile, mai ales că eu l-am îngrijit primul după operaţie", a adăugat Zgabercea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire naţională, după ce Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, potrivit unor surse din Poliţie.

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA, decizia nefiind definitivă.

De asemenea, Tribunalul Bucureşti a respins cererea avocatului preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa de încuviinţare a părăsirii ţării, formulată după ce procurorii au făcut demersuri pentru arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, întrucât nu a revenit în ţară la data stabilită în cadrul controlului judiciar, respectiv 11 iunie.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu a arătat, luni, la Tribunalul Bucureşti, că o eventuală întrerupere a tratamentului pe care îl urmează Nicuşor Constantinescu în SUA, unde a fost operat, i-ar pune viaţa în pericol.

Preşedintele CJ Constanţa arăta, într-un comunicat transmis prin intermediul avocatului său, că DNA îl acuză că s-ar sustrage urmăririi penale şi că a cerut arestarea sa preventivă, deşi el a fost operat şi se află într-un spital din SUA.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au transmis presei scrisoarea depusă la instanţă din partea unităţii medicale în care se explică ce intervenţii a suferit Nicuşor Constantinescu şi care este starea sa actuală de sănătate.

"Am avut plăcerea să ofer îngrijire medicală domnului Nicuşor Daniel Constantinescu aici, la Spitalul Johns Hopkins. După cum probabil ştiţi deja, dânsul a fost diagnosticat cu cancer agresiv de prostată care a fost avansat local şi a invadat veziculele seminale pe lângă scorul 9 pe scara Gleason. După o discuţie legată de riscuri, beneficii şi alternative, dumnealui a suferit o prostatectomie radicală asistată robotic Da Vinci cu limfadenectomie pelvină în data de 12 aprilie 2014. În timpul operaţiei au fost scoase prostata, veziculele seminale şi ganglionii limfatici pelvini. Rezultatul a confirmat o formă agresivă de cancer în cazul acestui pacient tânăr. Iniţial, pacientul s-a simţit bine, dar din păcate a suferit o pierdere anastomotică vezico-ureterală pe lângă un limfocel, necesitând amplasarea prelungită a două catetere. Cateterul urinar a fost scos în data de 15 mai, iar cateterul abdominal (limfocel) este încă montat aşteptându-se resorbirea lichidului limfatic. Aşa cum era de aşteptat, pacientul se confruntă în prezent cu incontinenţa urinară care este normală după prostatectomie radicală şi poate avea o evoluţie imprevizibilă a recuperării. Majoritatea bărbaţilor îşi vor recăpăta controlul urinar la şase luni după operaţie, în vreme ce în cazul altora poate dura mai mult. Din păcate, câţiva pacienţi nu-şi vor recăpăta niciodată controlul urinar complet”, se arată în începutul scrisorii semnate de către dr. Mohamad E. Allaf, Şeful clinicii de Chirurgie Robotică, din cadrul Spitalului Johns Hopkins.

Medicul explică în continuare că Nicuşor Constantinescu trebuie supus radioterapiei, dar că această procedură nu poate fi realizată în prezent deoarece au apărut unele complicaţii.

“Domnul Constantinescu a fost internat în spital pentru intervenţia chirurgicală în aprilie şi a fost internat din nou de două ori necesitând introducerea drenei abdominale după ce tomografia computerizată a confirmat formarea unui limfocel aşa cum s-a arătat mai sus. De asemenea, dânsului i-au fost administrate antibiotice pentru o infecţie şi a necesitat îngrijire medicală intensivă perioperatorie. Cateterul abdominal a fost introdus în data de 3 mai 2014 şi va fi scos când drenajul scade sub 50 ml la 24 de ore. În prezent, drenajul este de aproximativ 100 ml la 24 de ore. Dat fiind patologia sa agresivă, se recomandă ca pacientul să fie supus radioterapiei. Întrucât are încă montat cateterul abdominal, programarea consultaţiei la Dr. Danny Song la secţia de radioterapie oncologică a fost anulată pentru că nu poate fi supus radioterapiei cât timp are cateterul montat. Se recomandă, de asemenea, ca dânsul să aştepte o perioadă înainte de radioterapie pentru a se permite vindecarea ţesuturilor înainte de expunerea la radiaţii. (…) Tratamentul pe bază de radiaţii este intensiv şi va avea o durată de circa 6-8 săptămâni după scoaterea cateterului”, mai susţine medicul de la spitalul american.

În încheierea scrisorii, specialistul de la Spitalului Johns Hopkins avertizează că o întrerupere în acest moment a îngrijirii medicale în cazul lui Nicuşor Constantinescu ar compromite major starea sa de sănătate şi poate anula progresul făcut în recuperarea sa.

În 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiţiei directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Potrivit DNA, Gâmbuţeanu, în calitatea sa de director general al director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, cu ajutorul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în 2011, 2012 şi 2013. Astfel, arată procurorii, nu a mai fost posibilă efectuarea consecutivă a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate.

O altă acuzaţie adusă în acest dosar se referă la faptul că în perioada 2007-2014, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu a prelungit 11 certificate de urbanism şi autorizaţiile de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale.

Într-un alt dosar, în 25 aprilie, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Constantinescu este cercetat, în alt dosar, pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

Nicuşor Constantinescu mai este judecat, din octombrie 2008, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri în care mai sunt acuzaţi primarul Radu Mazăre şi alte 35 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici