Mihai Constantin, despre modificarea Codului rutier: Se poate regla din mers

MAI poate avea iniţiativa unei ajustări a Codului rutier, care prevede că se suspendă permisul şoferilor care cer să fie testaţi antidrog la INML, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin: „lucrurile acestea se port regla şi ele din mers, să rămânem în domeniul auto”.

6623 afișări
Imaginea articolului Mihai Constantin, despre modificarea Codului rutier: Se poate regla din mers

Mihai Constantin, despre modificarea Codului rutier: Se poate regla din mers

„În şedinţă de guvern nu s-a discutat. În cadrul guvernului, care poate implica discuţii pregătitoare pentru o eventuală modificare de act normativ nu am cunoştiinţă. Cred că speţa e la cel care a iniţiat actul normativ, MAI. De acolo trebuie să vină şi iniţiativa unei ajustări. De altminteri, cred că am fost cu toţii martorii mai multor ajustări,munele postfactum, altele anticipate prin dialogul economic şi social. Lucrurile de pot regla fin, pentru ca instrumentele, chiar dacă au şi o dimensiune coercitivă - trebuie să ne disciplinăm comportamentul public, în trafic, să fiu specific speţei, dar lucrurile acestea se port regla şi ele din mers, să rămânem în domeniul auto”, spune Mihai Constantin.

Comunitatea Declic a lansat o petiţie prin care îi cere premierului Marcel Ciolacu să anuleze ordonanţa de urgenţă 84/2024.

Declic arată că prevederile OUG suspendă permisul şoferilor care cer să fie testaţi antidrog la INML. Şoferii fie acceptă să fie testaţi cu aparatele rapide, unde un test din două pozitive e fals pozitiv, fie rămân fără permis chiar şi un an, până când sosesc rezultatele analizelor oficiale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici