Mii de euro primiţi pentru a face rost de certificate medico-legale false emise de IML Iaşi

Procurorii ieşeni au dispus arestarea preventivă a unui inculpat acuzat că a pretins bani de la persoane pe care le-a convins că are influenţă asupra cadrelor medicale din cadrul IML Iaşi pentru a le determina să emită certificate medico-legale false.

Urmărește
117 afișări
Imaginea articolului Mii de euro primiţi pentru a face rost de certificate medico-legale false emise de IML Iaşi

Mii de euro primiţi pentru a face rost de certificate medico-legale false emise de IML Iaşi

Tribunalul Iaşi a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi şi a dispus, miercuri, arestarea preventivă a inculpatului C.E., zis „G.” pe o perioadă de 30 de zile. Acesta este acuzat de trafic de influenţă (două fapte).

Anchetatorii au reţinut că în 30 iulie, inculpatul C.E., zis „G.” a pretins în mod direct, pentru sine, suma de 500 de euro de la martorul denunţător F.B., lăsându-l să se creadă că are influenţă asupra cadrelor medicale din cadrul Institutului de Medicină Legală Iaşi asupra cărora va interveni pentru a-i determina să elibereze un supliment/nou certificat medico-legal care să ateste un număr mai mare de zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecare faţă de numărul de 25-30 de zile, reţinut iniţial prin certificatul medico-legal emis de IML Iaşi.

De asemenea, în toamna anului 2023, ulterior datei de 17 octombrie 2023 (când a avut loc un eveniment rutier), inculpatul C.E., zis „G.” a pretins în mod direct, pentru sine şi a primit suma totală de 2900 euro în 4 tranşe (o tranşă de 1.000 euro, o tranşă de 1.000 euro, o tranşă de 700 euro şi o tranşă de 200 euro), de la martorul denunţător V.B.I. lăsându-l să se creadă că are influenţă asupra cadrelor medicale din cadrul Institutului de Medicină Legală Iaşi, asupra cărora va interveni pentru a le determina să emită în mod fraudulos un raport de expertiză medico-legală privind estimarea retroactivă a alcoolemiei în care să se reţină o valoare mai mică, mai scăzută decât cea rezultată iniţial. La a proba I alcoolemia a fost de 2,64 g %0, iar la proba a doua -2,51 g %0, potrivit Buletinului de Analiză Toxicologică emis de IML Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici