Ministerul Familiei: Au fost emise primele 156 de contracte din Programul FIV 2024

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse anunţă miercuri că au fost emise primele 156 de contracte din Programul de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure – FIV 2024, pentru primii beneficiari declaraţi eligibili.

Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Ministerul Familiei: Au fost emise primele 156 de contracte din Programul FIV 2024

Imagine cu caracter ilustrativ

Reprezentanţii ministerului precizează că din momentul în care contractele vor fi semnate de ambele părţi, voucherele vor fi comandate şi generate automat în platformă, iar beneficiarii le vor primit prin e-mail.

Aceştia susţin că 20-25% dintre dosarele analizate într-o zi sunt incomplete: „Facem apel la toţi cei care au depus dosare sau intenţionează să le depună să fie atenţi la completare şi să verifice dacă au încărcat toate documentele necesare, în formatul corect – lista se regăseşte în norme - deoarece toate aceste scăpări întârzie întreg procesul de evaluare.”

Ministerul transmite că ritmul de analiză a dosarelor va fi accelerat, astfel încât timpul de aşteptare să fie cât mai mic.

„Depunerea dosarelor pentru Programul social de interes national de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure – FIV 2024 a început luni, 29 iulie 2024, ora 09:00, iar documentele aferente dosarului de înscriere se depun exclusiv în format ELECTRONIC pe PLATFORMA DIGITALĂ Up Comunitate şi poate fi accesată folosind link-ul https://up-comunitate.ro/”, se arată într-un comunicat al Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici