Ministerul Finanţelor extinde unele facilităţi fiscale până la 31 martie

Contribuabilii care aveau datorii la buget în 31 martie 2020 pot cere anularea dobânzilor şi a penali­tăţilor de întârziere aferente obliga­ţiilor fiscale principale până la 31 martie 2021, inclusiv, termen care a fost prelungit prin OUG nr. 226/2020, anunţă Ministerul Finanţelor.

Urmărește
1623 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor extinde unele facilităţi fiscale până la 31 martie

Contribuabilii care aveau datorii la buget în 31 martie 2020 pot cere anularea dobânzilor şi a penali­tăţilor de întârziere aferente obliga­ţiilor fiscale principale până la 31 martie 2021, inclusiv, termen care a fost prelungit prin OUG nr. 226/2020, anunţă Ministerul Finanţelor.

Potrivit sursei citate, debitorii care pretind să beneficieze de amnistierea fiscală prevăzută de OUG nr. 69/2020 trebuie să achite integral obligaţiile fiscale principale restante la data de 31 martie 2020 până la data depunerii cererii pentru anulare, să achite integral obligaţiile fiscale principale şi acce­sorii restante exceptate de la amnistia fiscală şi să depună toate decla­raţiile fiscale obligatorii comple­tate corect şi conform cu realitatea.

O altă facilitate fiscală menţinută de Ministerul Finanţelor până la 31 martie 2021, inclusiv, este eşalonarea simplificată, acordată pentru sume de peste 500 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv 5.000 de lei, în cazul persoanelor juridice, dispusă prin OUG nr. 181/2020.

„Contribuabilii care vor să beneficieze de această facilitate fiscală trebuie să solicite acest lucru până la 31 martie 2021, să fi depus toate decla­raţiile fiscale obligatorii completate corect şi conform cu realitatea, să-şi fi plătit toate obligaţiile bugetare restante la data declarării stării de urgenţă, să nu se afle în procedura insolvenţei sau în dizolvare sau să i se fi stabilit răspunderea potrivit le­gislaţiei privind insolvenţa şi/sau răspunderea solidară“, arată infor­marea Finanţelor.

Pot beneficia de eşalonarea simplificată şi debitorii care beneficiază deja de eşalonare la plată, conform Codului de procedură fiscală.

Eşalonarea simplificată presupune plata unei dobânzi de 0,01% pe zi de întârziere, jumătate din dobânda uzuală prevăzută de Codul de pro­cedură fiscală, fără constituirea de garanţii.

„De asemenea, prin acelaşi act normativ, sfera obligaţiilor principale restante pentru care contribuabilii pot beneficia de mecanismul restruc­turării prevăzut în OG nr. 6/2019 se extinde şi la cele restante în perioada 31 iulie-31 decembrie 2020. Celelalte termene prevăzute în OG nr. 6/2020 rămân neschimbate (termenul-limită pentru notificarea intenţiei de a beneficia de acest tip de restructurare a obligaţiilor fiscale este 31 martie 2021, iar cel pentru cererea de restructurare este 30 iunie 2021)“, arată sursa citată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici