- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.03.2013, 18:22)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Public îşi face bilanţul în absenţa presei pentru prima dată din 1996
Ministerul Public a anunţat, luni, că îşi va prezenta raportul de activitate în absenţa presei, fiind pentru prima dată din 1996 - odată cu plecarea lui Vasile Manea Drăgulin - când instituţia renunţă la transparenţă.
Urmărește
376 afișări
Ministerul Public îşi face bilanţul în absenţa presei pentru prima dată din 1996 (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)
"În data de 5 martie 2013, este organizată, sub forma unei şedinţe de lucru cu procurori cu funcţii de conducere, prezentarea Raportului de activitate a Ministerului Public, pe anul 2012. Şedinţa se va desfăşura fără participarea mass-media", informează Biroul de presă al Ministerului Public.
Sursa citată adaugă faptul că începând cu ora 14.00, Raportul de activitate va fi disponibil pe site, iar reprezentanţii presei vor primi, în format electronic sau hard-copy, un material-sinteză al acestui raport.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Alegerile prezidenţiale au fost contestate la CCR. Se cere anularea primului tur
-
Rusia foloseşte bombardiere transferate din Ucraina în 1999
-
CCR se reuneşte joi pentru a decide în privinţa cererilor de anulare a prezidenţialelor
-
Trupele israeliene au deschis focul în Liban la câteva ore după începerea armistiţiului
Ministerul Public este condus începând cu 2 octombrie 2012 de prim-procurorul general adjunct interimar Daniel Morar, care a preluat funcţia în urma plecării Codruţei Kovesi, care a deţinut două mandate consecutive de câte trei ani de procuror general.
Anterior, Ministerul Public a fost condus de Ilie Botoş (29.08.2003 - 28.07.2006), iar înaintea acestuia au fost Joiţa Tănase (25 ianuarie 2001 - 29 august 2003), Mircea Criste (8 iulie 1998 - 25 ianuarie 2001), Sorin Moisescu (1 septembrie 1997 - 20 iunie 1998), Nicolae Cochinescu (27 august 1996 - 26 august 1997), Vasile Manea Drăgulin (26 aprilie 1993 - 27 august 1996), Mihai Ulpiu Popa Cherecheanu (10 decembrie 1990 - 26 aprilie 1993), Gheorghe Robu (10 ianuarie 1990 - 10 decembrie 1990).
După revoluţia din 1989, Ministerul Public a rămas la fel de netransparent ca în timpul regimului Ceauşescu. În 1996, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale şi legislative, procurorul general Manea Drăgulin a fost schimbat din funcţie cu Nicolae Cochinescu, care a pus primele baze de comunicare cu mass-media, mai mult la presiunea jurnaliştilor. Încet, încet, instituţia a devenit mai transparentă, deschiderea venind în timpul mandatului lui Ilie Botoş şi continuând în cel al Codruţei Kovesi.
Citește pe alephnews.ro: Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
PROSPORT.RO
Care este numele real al Elenei Lasconi? Puțini sunt cei care știu ce scrie în buletinul ei
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe